Невтомна жага світових таємниць

   «Ми утверджуємо Україну Духу,

   Україну Розуму ,Україну Серця –

   навіки, до нескінченності ,

   на радість світам!»

О.Бердник

     Олесь Бердник (1926-2003) -  один із найвизначніших українських письменників другої половини ХХ сторіччя. Наукова фантастика, історична та філософська проза, поезія – усі ці види літератури знайшли відображення у творчості автора. Він  був одним з членів-засновників Української  Гельсінкської  групи - організації, що ставила своєю метою проповідування законності й справжньої демократії замість певної ідеології. який все життя боровся за вільну та єдину Україну, за права людини.

      Олесь Бердник за своє життя зазнав багато поневірянь: пережив голодомор, воював у війні 1941-1945 р.  Його неодноразово засуджували до позбавлення волі за політичні переконання і активну громадську позицію, забороняли писати .

      Автор понад  20 фантастичних  романів і повістей, які користуються великою популярністю. Чимало яких маємо у своєму фонді.

    До 95 - річниці з дня  народження видатного правозахисника  на абонементі  для дорослих організовано книжкову виставку - портрет «Невтомна жага світових таємниць» , що представляє творчий доробок письменника.

Запрошуємо до перегляду!



Автор: бібліотекар абонементу для дорослих
Дата створення: 2021-11-23 13:57:35
Версія для друку

Повернутися назад