Україна – земля козаків

За те, що нашу Україну,

Ви берегли усі віки –

Низький уклін і тричі «Слава»

Вам, українські козаки!

З  нагоди відзначення 370 – річчя оборони Вінниччини козацькими військами полковника Івана Богуна,  вшанування пам’яті наказного гетьмана, видатного військового та державного діяча України, Вінницького – Кальницького полковника Івана Богуна в КЗ «Бібліотека для дорослих» проходить цикл заходів «Велична епоха – козаччина».

Про козаків і козацтво написано багато праць – художніх і наукових, великого і малого формату, про них згадували середньовічні хроніки і літописи, вони оспівані в народних піснях і думах. Згадки про героїчну  козацьку добу зберегли для нащадків  численні пам’ятки своєрідного національного соціально – культурного феномена – козацького бароко. Пізнання цього явища є невичерпним, як невичерпною є наша історія – складна і неоднозначна. Про це роповідають :

 виставка – панорама «Непереможний дух козацтва»;

обговорення книг Олександра Дмитрука ван Богун: життя героя","Іван Богун -полковник", Володимира Обухова "Полковник Богун", Михайла Колодзінського "Полковник Іван Богун";

історичний екскурс «Про подвиг, про доблесть і про славу»;

 історичні мандрівки « Україна – це козацький дух і воїнів – синів незламна воля»;

 До Дня захисників і захисниць України  представлена виставка – пошана «Героїв вічно пам’ятають, їх подвиги живуть»;

 Д

    На уроці історії « Служу Вітчизні, служу миру» бібліотекарі   розповіли про витоки українського козацтва, згадали традиції козаків та   традиції святкування дня Покрови в Україні, адже для козаків Покрова була найбільшим святом, вони вірили, що Свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою,  про наших захисників, які боронять нашу землю на Сході України.

Зацікавили  присутніх  відео- фільми « Історія свята Покрови Божої Матері» та  «Ми нащадки славних  козаків”  про сьогоднішніх захисників нашої держави, бойові дії на сході України.

Сьогодні ми вітаємо наших воїнів, наших захисників. Дякуємо Вам, наші Герої! Дякуємо за наш спокій, за мир! Хай береже Вас Бог і Свята Покрова!



Автор: чит.зал
Дата створення: 2021-10-13 14:00:33
Версія для друку

Повернутися назад