Єднаймо душі словом Кобзаря

Живи, поете, в бронзі і в граніті,
Живи, поете, в пам’яті людській,
Живи в піснях, живи у «Заповіті»,
У слові праведнім, у славі віковій!

                                     Л. Дмитренко

 З метою  відзначення  207 – річниці від дня народження видатного сина українського народу   в КЗ « Бібліотека для дорослих» Хмільницької міської ради  пройшов цикл заходів  « Єднаймо душі словом Кобзаря».

        «Він був сином мужика і став володарем у царстві духа,- писав про Кобзаря І. Франко. – Він був кріпаком і став велетнем у царстві людської культури…»  

       До дня вшанування   пам’яті цієї насправді сакральної постаті на абонементі для дорослих   розгорнуто виставку – експозицію «Слово Шевченка струнами б’ється», яка призначена допомогти користувачам бібліотеки глибше усвідомити суспільну й художню цінність Шевченкового Слова, поглибити знання про його коротку, трагічну, але в той же час і величну долю.

       Виставка-образ «Тарас Шевченко-й одвічна жіноча таїна…» на якій    Історія зберегла імена жінок, які полонили серце Тараса, його сердечні почуття, його музи, що надихали великого поета й художника на створення геніальних поезій, невмирущих полотен.

     До вашої уваги представлена віртуальна вистака «Живуть, Кобзарю любий, поміж нас і голос твій, і пензель твій, і слово» на якій підібрано літературу, що розкриває творчий та життєвий шлях Тараса Григоровича, його спадок як письменника, художника, мислителя і борця за волю України , що стала національним символом українства.

%frame%



Автор: абонемент
Дата створення: 2021-03-05 10:49:42
Версія для друку

Повернутися назад