Рушаймо в Лозну

Так, рушаймо у село Лозну на відпочинок.

Саме у цьому селі збереглися історичні легенди, таємничі місця які познайомлять вас з історією села, а миловидні краєвиди зачарують будь якого туриста. На скільки вони правдиві допоможе дізнатися нова книга педагога, краєзнавця, історика Миколи Дороша «На старому татарському шляху цвіте Лозна у ніжнім пишноквітті. Велотуризм у сивочолій Лозні».

  Автор пропонує здійснити туристичну мандрівку у село Лозна на велосипедах.

Дорош М. На старому татарському шляху цвіте Лозна у ніжнім пишноцвітті (Велотуризм у сивочолій Лозні).- Вінниця ТОВ "Меркьюрі-Поділля", 2020. - 44 с.

Розпочинається подорож з мальовничого села Воронівці, на території якого розташована велика кількість поселень трипільської, зарубинецької, черняхівської та пеньківської культур. Також подорожуючим варто звернути увагу на пам’ятний знак видатному угорському композитору Ференцу Лісту та місцевій княгині Кароліні Івановській-Вітгенштейн.

   Історія про Лозну розпочинається з походження назви села та семи туристичних чудес. Також читач познайомиться з історією Лісової гори, яка пов’язана з народним месником Устимом Кармелюком.

   Для любителів археології – скіфська могила, яка «єдина на всю округу».

   Кольорові ілюстрації, чудове оформлення книги не залишить нікого байдужого до сторінок минулого Лозни. «Подорожуючи» сторінками книги можна доторкнутися до ступні та вмоститися на крісло жерця на Лисій горі

   Отож, запрошуємо вас у бібліотеку для дорослих, щоб підготувати себе до туристичної подорожі на велосипедах у с.Лозну.

   Директор бібліотеки Зоя Попова щиро дякує авторові Миколі Дорошу за подароване видання і надалі зичить міцного здоров’я, творчого натхнення та нових книг.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2021-02-22 17:36:58
Версія для друку

Повернутися назад