«Потрібно вжитися у свого героя. Тоді люди будуть тобі вірити» Дара Корній

До 50 – річчя від народження сучасної української письменниці, журналістки, волонтерки Дари Корній (справжнє ім’я — Мирослава Іванівна Замойська)   у районній бібліотеці для дорослих представлена виставка – портрет «Головне для письменника - багато читати». Золотий письменник України.

 Вона є авторкою понад десяти романів, більшість з яких стали бестселерами. Усі, хто коли-небудь читав твори Дари Корній, знають, що магія та чари – це про її книги. Читачі захоплено розповідають, що романи письменниці сповнені особливого містицизму і змушують зануритися в атмосферу загадкових історій, які вона уміло насичує народними повір’ями та легендами.

 Звертаємо увагу  на нове дослідження письменниці "Чарівні істоти українського міфу", яке втілилося у двох книгах – "Духи природи" та "Домашні духи".

Корній, Д. Чарівні істоти українського міфу. Духи природи  / Д. Корній.- Харків: ТОВ «Видавництво «Віват»», 2017. – 319 с.

Ця книжка — чарівна. Ви не просто погортаєте її сторінки — ви поблукаєте стежками правічного лісу, почуєте його дихання, подивитесь в очі старенькому лісовикові, послухаєте чугайстрову сопілку. Може, вам щось прошепоче мавка або побалакає з вами поважний цар Ох… Ви постоїте біля річки — заскочите русалок за їхніми пустощами, а звідти недалеко й на гостину до суворих болотяника й болотяниці. А далі — прогулянка полем і луками, де вас зустрінуть і польовик, і спориш, і луговик… Та й вітри з повітрулями супроводжуватимуть вас під час мандрівки. І насамкінець свої таємниці відкриють духи пір року. Перед вами постане величезний і дуже цікавий шар культурної спадщини давніх українців, химерний світ чарівних істот праукраїнської міфології, досліджений і опрацьований Дарою Корній.

Надзвичайно цікава книжка, яка дає змогу зазирнути за шпарину не тільки древньої слов’янської міфології, а й обрядовості. Розповідь про кожну істоту доповнено казкою, що ще чарівніше, а деякі з цих казок зібрані по всій Україні!

Запрошуємо до ознайомлення з творчістю Дари Корній.



Автор: читальний зал
Дата створення: 2020-09-21 11:08:08
Версія для друку

Повернутися назад