Україна спортивна

   Святкування Дня фізичної культури і спорту в Україні припадає на другу суботу вересня (Указ президента від 29 червня 1994 року № 340/940 У цей день ми висловлюємо слова щирої вдячності всім тим, хто трудиться на благо суспільства в сфері фізичної культури, хто вносить свій внесок у розвиток вітчизняного спорту. Багато перемог здобули українські спортсмени, виступаючи в різних видах спорту.    .                 

      Легендами українського спорту є стрибун Сергій Бубка (35 світових рекордів), футболісти Олег Блохін та Ігор Бєланов, відзначені «золотим м’ячем» як найкращі футболісти Європи. Визнана в світі і українська школа художньої гімнастики. Зірками цього виду спорту свого часу були Ірина Дерюгіна і Лариса Латиніна, яка завоювала 18 олімпійських медалей   — це найбільше досягнення в історії олімпіад. Всього українськими спортсменами було завойовано більше чотирьохсот олімпійських медалей.

 

     Про Україну – сильну і спортивну державу, про олімпійців, які примножують славні традиції вітчизняного спорту, прославляючи Україну в світі, про здоров’я та гарне самопочуття, яке спорт дарує людині, розповідає виставка – порада «Спорт – здоров’я, сила духу і краси», представлена на абонементі для дорослих

Запрошуємо до перегляду!



Автор: абонемент
Дата створення: 2020-09-09 12:41:03
Версія для друку

Повернутися назад