Нове краєзнавче видання 2020 року

Ставлю на захист рідне слово...: бібліографічний покажчик. Вінниця: ТОВ "ТВОРИ", 2020, 48 с.

Коли на теренах нашого краю народжуються нові краєзнавчі книги, ця подія завжди стає радісною та святковою. Адже вписано ще одну сторінку в літопис Хмільниччини, зроблено внесок у культурну скарбницю нашої землі. Особливо шануються книги, написані любителями та початківцями, тому що творяться з великою любов’ю та за велінням серця. Рідкісними є краєзнавчі видання про земляків.

Раді представити Вам бібліографічне краєзнавче видання «Ставлю на захист рідне слово…». Цей бібліографічний покажчик присвячено педагогу, журналісту, депутату та громадській діячці, авторці книги «Батьківськими стежками, Куманівці», чудовій людині Ніні Кирилівні Кравчук-Овчарук. Покажчик складається з 9 розділів, у яких висвітлено життєвий шлях та громадську діяльність Ніни Кравчук-Овчарук. Читач ознайомиться з маловідомими сторінками її біографії, буде цікавий і розділ «Щире слово про Ніну Кирилівну Кравчук-Овчарук від друзів, колег, однодумців, земляків». Короткі влучні слова краян якнайповніше розкривають життєву позицію Ніни Кирилівни, її багатогранну особистість.

У цьому бібліографічному покажчику представлено низку публікацій Ніни Кирилівни, з якими кожний може ознайомитись у районній книгозбірні. Та найвагоміший творчий здобуток Ніни Кравчук-Овчарук – це її літописна книга «Батьківськими стежками, Куманівці». Бібліографічне видання супроводжує допоміжний «Іменний покажчик», у якому в алфавітному порядку розміщено прізвища авторів, редакторів, осіб, що згадуються в цій книжці. Також опрацьовано матеріали з особистого архіву Н. Кравчук-Овчарук.

Покажчик не претендує на повноту, оскільки багато перших статей із часом не збереглося. Бібліографічне видання «Ставлю на захист рідне слово…» розраховане на всіх тих, хто цікавиться видатними земляками Хмільниччини, педагогів, студентську молодь і тих, хто особисто знайомий з Ніною Кирилівною.

Ця краєзнавча новинка вийшла у світ за сприяння Віталія Каленіченка, Миколи Панасюка, Надії Овчарук та Оксани Михалиці.

Тож запрошуємо в бібліотеку для дорослих, щоб більше дізнатися про відому землячку, яка своїм талантом і працею збагатила культурну, освітню і краєзнавчу хмільницьку ниву.

 




Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2020-07-08 13:07:23
Версія для друку

Повернутися назад