Китай: дивовижна країна

       2019 рік проголошено роком Китаю в Україні. Протягом віків Китай здавався далеким, зачиненим царством з дивовижними законами, але наразі двері в китайський світ відчинилися і країна привертає до себе все більше і більше уваги.  

      Китай – це велика стародавня країна, цілий світ, котрий можна поставити в паралель лише зі світом давнього Риму; це одна з найголовніших гілок людської цивілізації, котра дала гуманістичну філософію, неперевершений живопис, велику поезію.

            Велика китайська стіна манить доторкнутися до частини п’ятитисячолітньої історії китайської нації. Плинуть віки і епохи, одна династія змінює іншу, Китайська ж стіна залишається мовчазним свідком історії Серединної землі. 
     Що ми знаємо про Велику китайську стіну? Вона дуже велика, відома і давня. З якою метою і коли вона була побудована, які події розгорталися біля її стін, скільки людей топтали її кілометрові дороги, що проходять крізь гори, долини, пустелі, які таємниці бережуть її мовчазні стіни? Все це ви можете дізнатися на історичному екскурсі "Велика Китайська стіна-древня велич Піднебесної" який пройшов на абонементі для дорослих.

       Увазі читачів була презентована  книжкова експозиція «Китай: імперія –загадка» ,яка ознайомила  із історією Китаю від історичного часу до сьогодення. 



Автор: бібліотекр
Дата створення: 2019-11-16 14:22:33
Версія для друку

Повернутися назад