Всесвітній День архітектора пройшов з учнями

Всесвітній День архітектора відзначається в перший понеділок жовтня,  який засновано Міжнародним союзом архітекторів в 1985 році.

Дізнатись про відомих архітекторів світу, будівлі та архітектурні споруди рідного міста   вирішили учні 7-В класу НВК: ЗШ І-ІІІст.-гімназії №1  разом з учителькою історії, класним керівником  Тетяною  Босенко.

         Розпочала краєзнавчу годину  «Майстри вічності» Тетяна Григорівна, яка повідомила про відомих архітекторів України - Лев Влодек, Юрій Дмитренко (Одеса), Іван Григорович-Барський (Київ), Владислав Городецький (Київ) і т.д.

Краєзнавець районної книгозбірні Оксана Михалиця розповіла школярам про найвідоміші споруди  світу  з книги Марка Кушніра «100 дивовижних будівель». З захопленням слухали семикласники про скляні будівлі – бібліотека публічного фонду (Нідерланди), скляний павільйон у Толедському художньому музеї (США) та про цілющу архітектуру- комплекс для літніх людей (Португалія), раковий цент (Данія),…..

Та найбільше учні слухали про архітектурні споруди міста Хмільника –кутову вежу фортеці, палац Ксідо та про православні храми і костел.

На завершення Оксана Михалиця розповіла про легенди і таємниці палацу та  відбувся перегляд книг з цієї тематики.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-10-08 12:12:48
Версія для друку

Повернутися назад