Лікарські рослини і наше здоров'я

         Лікарські рослини – найбільше диво природи, царство краси і наше цілюще багатство.  Людина – дитя природи. І природа, як дбайлива мати, забезпечила людей їжею, водою, одягом, ліками. Початок застосування лікарських рослин сягає сивої давнини.

      Одухотворяючи багато явищ природи, тварин і рослин, стародавня людина вірила, що її можуть вилікувати молитви та жертвоприношення. Поряд з цим вона вживала деякі трави, властивості яких були добре відомі віщунам і волхвам.  

      Вони спочатку вели заготівлю лікарських трав, а згодом почали вирощувати їх на монастирських городах.   Лікарські рослини – одне з основних джерел одержання лікувальних і профілактичних засобів сучасної медицини. Люди при недугах  все частіше звертаються до «зеленої аптеки».  Купити можна все, не можна купити здоров'я. Здоров’я – найдорожче, людина  завжди дбала про своє здоров'я, тому з давніх-давен користувалася народною медициною.

       Ми повинні не лише знати лікарські рослини, але й вміти ними користуватися. Лікарськими рослинами у нас називають зілля. Вміння користуватися зіллям передалось і до ваших бабусь, а від них – до мам.   На абонементі для дорослих експонується  тематичний огляд літератури   «Книги про лікарські рослини».  

       Література, яка представлена на виставці,  розкриє уявлення про різноманітність  лікарських рослин ,  значення рослин для людини, їх цілющі властивості  та методи  лікування травами.



Автор: абонемент
Дата створення: 2019-06-11 17:31:28
Версія для друку

Повернутися назад