Ніхто не знає, які його сили, поки їх не використовує

Одна з найбільших радостей життя –

 стати частиною чогось більшого,

ніж твоє власне життя і особистий досвід.

Нік Вуйчич

16 квітня  у  КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» відбулося   чергове  засідання кіноклубу Docudays UA при КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих», під час якого були  присутні  учні 8 –го класу   ЗОШ І-ІІІ ст. № 2  м. Хмільника   з класним керівником, вчителем  зарубіжної літератури  Босак  Ольга Володимирівна.   Переглянувши фільм,  обговорювали документальний  фільм  під назвою «В Іншому Світі» польської режисерки   Анни Бединської.

В фільмі розповідалось про 40-річну Касю яка мала  двоє дітей-підлітків, щасливий шлюб, її кохає чоловік. Вона високоосвічена представниця середнього, обіймає посаду менеджера. Її життя чудово організоване, вона досягає успіхів у будь-якій справі. Одного дня її спокійне та досконале життя руйнує новина про те, що вона вагітна дитиною з синдромом Дауна. У цей момент вона може вирішити: народити чи зробити аборт. Але їй не подобається жодне з цих рішень. Кожне з них призведе до драматичних наслідків і травм. Камера стежить за нею протягом більш ніж шести місяців, документуючи її душевний стан та емоції. Аж до останньої сцени фільму – пологів.  

Модератор Ошовська О.В  у дискусійній формі провела обговорюння змісту та поняття «права людини». Далі на учасників чекала питання: Які емоції у вас викликала кінострічка? Щоб б ви робили , якби опинились на місці головної героїні?  Чи правильне рішення прийняла головна героїня кінострічки? Відповіді на запитання розгорілися цікаві та  жваві.

Одна із школярок сказала, що  не задумувалась над цим питанням, подарувала світові сонячну дитину,  виростила її віддала їй всю свою любов і серце. Учителька Олена Володимирівна зауважила, що цей шаг сильної жінки, адже  бути впевненої у такій проблемі не всі зможуть.

Наступне засідання клубу  Docudays UA при КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» відбудеться на початку травня.



Автор: адмін
Дата створення: 2019-04-16 15:52:53
Версія для друку

Повернутися назад