Весняний птах- оберіг

Весна – це сонечко,  веселощі і радість,спів птахів, а весняний птах -  є символом зародження життя, родючості, оберегом сімейного щастя, благополуччя і вісником весни.   Свято зустрічі пернатих у давнину відзначали 22 березня, на Сорок святих. Саме до цього свята  учасники творчої майстерні « Душу красою напою» зібралися для участі в  майстер-класі по виготовленню пташки–оберiга.  

Про те, що символізує цей оберіг і як зробити  його своїми руками, розповіла бібліотекар Л.Курилюк  і зазначила: щоб виріб став надійним  оберегом  оселі  потрібно обов’язково  думати в процесі виготовлення птаха виключно про щось хороше і світле.

 

Дізнались дівчата  і багато цікавого  щодо  традицій святкування релігійного свята «Сорок святих», ознайомилися з  народними прикметами цього дня: існувало повір'я, що якщо пташка біля домівки звила гніздо, то весь рік буде щасливим і вдалим; вважалося, що птахи несуть з собою ключі від щастя, а ще тепло і світло. У народі вважали птаха образом посередника між нашим земним світом і небом, тому птах раніше висів у кожній хаті та забирав негативну енергію, з якою людина може увійти в дім.

Для виготовлення птаха ми підготували природні матеріали: солому, кольорові нитки  тощо. Затишна атмосфера, гарний настрій, уява та фантазія, енергія і тепло   бібліотечних працівників стали запорукою створення справжнього шедевру : птаха – оберіга.

   

 

 

  

         Присутні залюбки переглянули цікавий і пізнавальний відео- фільм « Птахи»  і зі святковим настроєм були запрошені поспілкуватися за філіжанкою чаю та посмакувати смаколиками.

  

Так приємно дарувати близьким та рідним, друзям та знайомим радість, гарний настрій та позитивні почуття! Що може бути краще, ніж подарунок зроблений з теплом та турботою!



Автор: юнацький
Дата створення: 2019-03-22 14:45:12
Версія для друку

Повернутися назад