Українська жар - птиця

«Роблю сонячні квіти на радість, на щастя людям, щоб всі одне одного любили, щоб жили як квіти на всій землі». Марія Приймаченко

Марія Приймаченко( Примаченко) своєю творчістю відкрила оригінальну сторінку самобутнього мистецтва світової культури. Талант художниці визнаний в усьому світі, її твори полонили глядачів у Парижі, Варшаві, Софії, Монреалі, Празі. Їй було присвоєно звання заслуженого діяча мистецтв України, відзначено  як  лауреата Шевченківської  премії.

Світ образів Марії Приймаченко – казковий, чарівний, фантастичний. В основі її творчості – фольклорні легенди, народні казки й оповідання, враження від яких органічно переплелися з навколишньою дійсністю. В її творах фантастичне – життєве, а реальне – фантастичне. Усе так як у казці: звірі, дерева,  квіти  діють,  розмовляють,  борються за добро й стверджують його, перемагаючи зло. Про  мисткиню  бібліотекарі розповідали у мистецькій годині «Дивовижний світ Марії Приймаченко»,  присвяченій 110 – річниці  від  дня народження  народної художниці України.

Про життя і творчість Марії Овксентіївни розповідає виставка – портрет «Українське диво – Марія  Приймаченко», яка  експонується в читальній залі бібліотеки.



Автор: читальний зал
Дата створення: 2019-01-10 17:07:18
Версія для друку

Повернутися назад