Листопадове засідання «Читацького кола»

В читальній залі пройшло засідання  любительського об’єднання « Читацьке коло» на тему «Криниця національної гідності». В програмі засідання відбулися різноманітні заходи.

Переглянули відеофільм "Революція гідності.Пишемо історію."

Літературна світлиця «Живої мови чарування», присвячена життю і творчості Петра Панасовича  Сиченка,  полум’яного  патріота України, народного вчителя,  визначного українського поета і прозаїка,  першого лауреата районної премії ім. Д.Туптала. Петро Панасович народився 20 листопада 1922 року в    селі Новосілки  Макарівського району. Про  його життя , своєрідний талант  поета , письменника розповів  його син поет, вчитель історії Юрій Петрович  Сиченко, який свою розповідь доповнив світлинами із сімейного архіву.

Багатогранна творчість Петра Сиченка  сповнена земної краси, чистоти і добра, наскрізь пронизана  любов’ю до України, до  рідного слова.Члени клубу читали вірші поета із збірок"Відлуння","Осіння зав'язь", "Полинова моя печаль".

Петро Панасович був людиною надзвичайної скромності, благородна і делікатна, з сильною волею і мужністю. Його світлий образ і творчість будуть вічні в серцях українського народу, який він любив з першого і до останнього дня. Розповідь доповнила відео презентація «Сиченко – патріот, людина, поет» і виставка -портрет"Срібна мелодія слова".

Мистецький портрет «Раїса Кириченко – берегиня української пісні», присвячений відомій  українській співачці, народній  артистці  України, якій в листопаді виповнилося б 75 років.

Літературний вояж «Сторінки відкриває нова книга», який  ознайомив з книжковими новинками української та зарубіжної літератури.

Ознайомилися з  переглядом літератури «Історія українського народу –невичерпна  криниця»книжковою виставкою «Україна – країна нескорених».

 



Автор: читальний зал
Дата створення: 2018-11-20 14:05:21
Версія для друку

Повернутися назад