Толерантність- шлях до порозуміння

16 листопада,в Міжнародний день толерантності, до районної бібліотеки для дорослих  завітали  учні 10 – го класу ЗОШ№ 3 разом з учителем  О.П. Вентом .

    
          Вітали присутніх ведучі Л. Курилюк та О. Домбровська, які розповіли про  Декларацію принципів толерантності, прийняту на Генеральній Конференції ЮНЕСКО 16 листопада 1995 року.     Вони дали визначення поняттю “толерантність”, розповіли про значення цього слова, наголосили на необхідності виховання почуття поваги один до одного, до звичаїв, традицій і культури різних народів, підкреслили, що кожен мусить поважатиправа інших людей.  

         Учні взяли участь   в інтерактивній  годині «Пізнай себе – зрозумій іншого».

        Цікаво  і нестандартно   відповідали на питання ведучих «Наскільки я толерантна людина», та  про те кого ж вони вважають толерантною людиною. Частина із них основними рисами толерантної людини вважає: повагу людської гідності, терпимість до чужих думок, готовність сприймати погляди інших. Деякі молоді люди толерантність в певній мірі ототожнюють з байдужістю, аргументуючи свою позицію необхідністю відстоювати власну думку і власні права. Але всі погодилися, що розуміння і повага один до одного — запорука комфортного життя у соціумі.

“Крила доброти” — вправа   у якій   молодь із задоволенням взяла участь. На кольорових аркушах паперу вони  обводили по контуру власні долоні і вирізали їх зображення. Бібліотекар скріпила кольорові долоньки парами, і всі одразу відмітили їхню схожість з голубам і наголосила, що й  такими красивими повинні бути і людські вчинки, адже добрі справи роблять нас  щасливішими.

Вправа “Компліменти” особливо сподобалась учасникам :  передаючи м'яч по колу, кожен учень мав сказати своєму товаришу комплімент. Багато приємностей та несподіваних похвал — і як результат —  гарний настрій.

Разом з ведучими молодь створила символічне “дерево толерантності”. Спочатку дерево було без листя, поступово на ньому “виростали” листочки з основними ознаками та синонімами толерантності: “милосердя”, “добро”, “терпимість”, “взаємоповага”...

 

 




Автор: юнацький
Дата створення: 2018-11-17 15:02:14
Версія для друку

Повернутися назад