І там, де звучить рідна мова, живе український народ

  9 листопада, в Україні відзначається День української писемності та мови. Це свято було встановлено Указом Президента України в 1997 році, і відзначається щорічно на честь українського літописця Нестора – послідовника творців слов’янської писемності Кирила і Мефодія.

  Мова  - то джерело душі народу, то святиня, з якою пов’язане не тільки минуле, але й майбутнє народу. Рідна мова- то неоціненне багатство, в якому народ живе, передає з покоління в покоління свою мудрість і славу. У рідному слові народ усвідомлює себе, як творчу силу. Це - могутній засіб передачі історичного, культурного,морального, естетичного побутового досвіду народу. Віками український народ творив це багатство збираючи в скарбницю рідної мови найдорогоцінніші перлини - думки, почуття. І хоча українська мова, як і наш народ, пройшла тернистий шлях історії вона живе і розвивається.

  В рамках циклу заходів до Дня української писемності і мови в читальній залі була оформлена книжкова виставка «Мова наша- пісня стоголоса», на якій читачі познайомляться з історією походження української мови, народною мудрістю, славетними майстрами рідного слова.

  На абонементі для дорослих представлена мовна палітра « До рідного слова торкнусь душею».

   Глибше пізнати нашу рідну мову, її місце серед інших слов’янських мов, походження і розвиток юні читачі зможуть на абонементі для юнацтва  де пройшла мовознавча подорож «Душа народу бринить у слові».



Автор: бібліотекр
Дата створення: 2018-11-09 13:13:18
Версія для друку

Повернутися назад