Ювілейна виставка у м.Вінниці

11 жовтня у Вінницькому обласному краєзнавчому музеї відбулось відкриття 70 обласної виставки образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва.

Обласна виставка образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва має славну історію.  Започаткована в 1948 році , і з того часу стала традиційною.

Оскільки 70 обласна виставка відкрилася напередодні Дня українського козацтва і релігійного свята Покрови Пресвятої Богородиці, основною тематикою експозиції є козацтво, обрядовість та побут українського народу.

У виставковій залі презентуються кращі роботи провідних та нововиявлених майстрів Вінниччини з різних видів народного мистецтва (вишивка, витинанка, малярство, ткацтво, лозо-рогозо-соломоплетіння, різьба по дереву, писанкарство, гончарство, витинанкарство, флористика, народна іграшка).

Саме ці види народного мистецтва завжди були поширені на теренах Вінниччини.

 Наш Хмільницький край представлений роботами художників : Михайла Громова, Миколи Загороднього, Інни Громової та Дмитра Власійчука.

Впродовж роботи 70-ї обласної виставки шанувальники народного мистецтва матимуть нагоду познайомитись з найкращими творами, як відомих так і нововиявлених майстрів нашого краю. Всього в експозиції нинішньої виставки представлено понад  1300 робіт  більше як  90 майстрів  Вінниччини. Кожен із творів наших самобутніх митців є неповторним за глибиною змісту, народним колоритом, кольорового гамою та енергією, вкладеною в улюблену справу свого життя.

Виставка  триватиме  до  9 листопада.



Автор: admin
Дата створення: 2018-10-16 17:26:59
Версія для друку

Повернутися назад