Світло єдиної дороги Анжели Веремій

Країно віршів, туги і краси!

Тут кожен лист – як подих долі.

Шлях з квітів, терну і роси,

З пісень пшениці, віри, долі.

Анжела Веремій

«Світло єдиної дороги» - нова книга творів  відомої  хмільницької поетеси Анжели Веремій, прозаїка, члена Національної спілки журналістів України та  члена  Національної спілки краєзнавців України. Вона -  автор п’ятнадцяти  книг  та  співавтор трьох десятків  альманахів.

        

Веремій А.А. Світло єдиної дороги / Анжела Веремій. – Вінниця: ТОВ «Меркьюрі – Поділля», - 2018. -80с.

 У передмові до книги  Сергій  Гальчак, заслужений працівник культури України  пише: «Гортаючи сторінки чергової книги Анжели Анатоліївни Веремій , зайвий раз переконуєшся в тому, що вона – особистість неординарна, людина світлого розуму і неспокійного серця, усією своєю  душею віддана Україні. Творчо обдарована, вдумлива, осяяна мистецьким талантом літератора – публіциста чудова майстриня слова, творчість якої  будується на палкій любові до рідної землі, вікових традицій нашого народу. Людина,яка постійно «живе ранами своєї землі…».


Талановито і тривожно змальовує автор наш час і кожним рядком засвідчує свою  громадянську причетність до життя України:

Вишивала Україна долю

Жовто – синім, чорним, золотим…

Кров скропила горду волю,

 Край пісень і розп’ятих  крил.

В колі  її   роздумів – вічні загальнолюдські проблеми,у висвітленні яких Анжела Веремій йде своїм, неповторним шляхом. Вона розмірковує про сенс людського буття і почуття національної гідності, про вічну загадку любові і шукання ідеалу краси й гармонії у взаєминах між людьми і природою:

Це мить  така: співа любов,

Тоді у пташку обернешся…

Читаєш таїну дібров,

Аж раптом… річкою поллєшся.

Сьогодні наша  краянка  іде  до  читачів із  своєю  новою книгою «Світло єдиної дороги»,  яку люб’язно подарувала  в районну бібліотеку  для дорослих. Сподіваємось, що  її  прихильно зустрінуть шанувальники красного письменства.

Дякуємо за подаровані  книги та бажаємо Анжелі  Анатоліївні здійснення  творчих  задумів.



Автор: admin
Дата створення: 2018-10-11 12:03:59
Версія для друку

Повернутися назад