9 червня – Міжнародний день друзів

Щороку 9 червня відзначається неофіційний Міжнародний день друзів. Сама традиція відзначати День друзів зародилася в США в 1935 році – тоді Конгрес Сполучених Штатів оголосив першу неділю серпня Національним Днем Дружби і з тих пір він відзначається щорічно, проте неофіційний міжнародний День друзів святкують і сьогодні, 9 червня.

З роками свято отримало величезну популярність, і сьогодні його святкують у багатьох країнах. У цей день необхідно проводити час зі своїми друзями, висловлювати їм свою любов і повагу.

У День друзів можна обмінюватися подарунками, квітами, листівками.    Крім того, з появою соціальних мереж День дружби став масштабним святом, яке відзначають в режимі онлайн.

Наша бібліотека не оминає цього радісного свята  і  тому  на абонементі для юнацтва для молоді був запропонований  бібліоекспрес «Книга. Літо. Я і друзі». Вони з задоволенням згадували та цитували прислів’я, приказки та афоризми про друзів, адже народна творчість наших далеких предків  залишила їх чимало.  В процесі спілкування бібліотекаря з читачами  склався образ справжнього друга.  Дівчата та хлопці  з захопленням розповідали про своїх друзів, ділилися роздумами про дружбу.

 


 Звісно,що"Книга - кращий  друг". На виставці - коллаж «Бібліотека - дім твоїх друзів»    розміщено літературу з психології, етики, а також твори художньої прози про це шляхетне почуття.



 



Автор: юнацький
Дата створення: 2018-06-09 11:34:35
Версія для друку

Повернутися назад