З цієї хати народилась Україна

Нещодавно у Вінницькій обласній філармонії відбулась знакова подія-  презентація ілюстрованої унікальної  книги «Хата під стріхою. Останній штрих минулого тисячоліття» нашого земляка, народного та заслуженого художника України Володимира Козюка.

         Вітали Володимира Козюка з цією подією голова Вінницької обласної державної адміністрації Валерій Коровій, народний депутат України Олександр Домбровський, начальник управління і мистецтва Вінницької обласної державної адміністрації Станіслав Городинський, поетеса Ніна Гнатюк, заслужений працівник культури Тетяна Цвігун, заслужений журналіст України Ганна Секрет, відомий  археолог, історик Віктор Косаківський та багато інших відомих краян та друзів.

         Розпочалась презентація книги з виступу батька Євгена Козюка, який розповів про козацький рід Козюків, наголосивши, що всі у родині малювали та фотографували. Прапрадід Володимири Козюка служив у Запорізькій Січі 25 років.

                                             

         Привітав Володимира Козюка від Хмільницької громади заступник голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук, побажав і надалі творчих успіхів,  щирих шанувальників та високих мистецьких вершин.

Для читачів нашої книгозбірні Володимир Євгенович подарував це унікальне видання, яке до речі увійшло у Книгу рекордів України. Це 13-й рекорд, який увійшов у Книгу  рекордів України.

         У цьому виданні читач помандрує Поділлям минулих століть, також прочитає щирі вислови про хати-мазанки відомих подолян, друзів Володимира Козака та шанувальників його творчості.

 

Козюк В.Є., Косаківський В.А. Хата під стріхою. Останній штрих минулого тисячоліття. Світлини народного художника Укарїни Володимира Козюка /В.Є.Козюк, В.А.Косаківський. – Вінниця: ТОВ «Нілан-ЛТД»,  2017. – 272с.

         Для тих, хто захоче дізнатись, як будувались глиняні хати у с.Чеснівці, пропонуємо книгу Євгена Козюка «Дорогою життя» ( Нарис «Батьтківська хата» с.52).

         Директор районної книгозбірні Зоя Попова щиро дякує за подарунок та зичить родині Козюків Божого благословення, міцного здоров’я, благополуччя, радості та творчої наснаги на довгі, довгі роки.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2018-04-13 10:11:46
Версія для друку

Повернутися назад