Мандрівка зимовими святами

Перед Новим роком з учнями 5-В класу  НВК: ЗШ І-ІІІ ст. – гімназії №1 м.Хмільника , (класний керівник Т.Г.Босенко)  відбулась мандрівка в історію православних та  народних зимових свят.

        

Митрофорний протоієрей Володимир Леванчук, настоятель Покровського храму розповів дітям про свята Введення в храм Пресвятої Богородиці, Святителя Миколая Чудотворця  та про  Різдво Христове. Діти з цікавістю   слухали спогади о.Володимира про колядки та  щедрівки   у його  дитинстві. Також сивочолий протоієрей розповів про народні звичаї  і обряди на Андрія та Маланку.

       

  Класний керівник Тетяна Григорівна розповідала про те, що щасливі ми, бо народилися на такій чудовій, багатій, мальовничій землі. Тут жили наші прадіди, діди, тут живуть наші батьки – тут корінь нашого народу, що сягає сивої давнини. Тому й не дивно, що  наші народні свята сягають у далеке минуле.

 

 Завідуюча сектором інформаційно-комп’ютерних послуг Оксана Ошовська підготувала відеофільм про найулюбленішого святого Чудотворця Миколая та запросила на зимові канікули  у Інтернет-центр.

   На цій зустрічі краєзнавець Оксана Михалиця доповнила  як святкували у нас  в Хмільницькому краї зимові святки. Щирі питання школярів нагадали дорослим  про їхнє дитинство і згадали   колядки, щедрівки та святкування Андрія та Маланки.

Доповненням до цієї інформації стала виставка  «Зима прийшла – свята принесла».



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2018-01-05 11:19:35
Версія для друку

Повернутися назад