Основи бюджетної грамотності

30 листопада, в читальній залі районної бібліотеки для дорослих, відбувся тренінг «Основи бюджетної грамотності».

Участь в навчанні взяли представники громадських організацій, підприємці та члени громади, яким цікавий бюджетний процес та витрачання коштів міського бюджету.

Під час навчання учасники розібралися з структурою органів влади, обговорили формування тендерних комітетів, визначилися з необхідність залучення громадськості до бюджетного процесу.

Окремо учасники ознайомилися з Бюджетним регламентом, який затверджений в Хмільнику ще в 2015 році, обговорили можливості участі громадськості в формуванні міського бюджету, а також ознайомилися з електронними сервісами, які дозволяють контролювати витрати міського бюджету.

Також всі учасники мали можливість на практиці застосувати отриманні знання: в інтернет-центрі бібліотеки було організоване практичне завдання. Учасники отримували  завдання і, за допомогою електронних сервісів,шукали їх вирішення.

Варто зазначити, що це не остання ініціатива – організатори запевнили, що це лише перший тренінг з цілої серії навчальних заходів, які мають відбутися в Хмільнику.

Тренінг відбувся в рамках реалізації проекту «Міський бюджет – бачу, розумію, контролюю», який реалізується Хмільницькою районною громадською організацією «ПРАВО» в рамках програми «Публічні бюджети від А до Я: інформування, активізація та залучення громадянського суспільства», що виконується Фондом Східна Європа у партнерстві з Фундацією польсько-української співпраці ПАУСІ за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Точка зору, відображена у цій публікації чи матеріалі, є винятковою відповідальністю Хмільницької районної громадської організації «ПРАВО» і може не співпадати з точкою зору Фонду Східна Європа, ПАУСІ і/або Європейського Союзу.

Партнерами в реалізації проекту виступають Центр аналізу місцевої політики, міськрайонна газета «Життєві обрії» та виконавчий комітет Хмільницької міської ради.



Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-12-01 16:31:53
Версія для друку

Повернутися назад