Європейський тиждень місцевої демократії #EULIB

         31 травня 2007 р. 14-та сесія Конгресу місцевих і регіональних влад Ради Європи прийняла Резолюцію № 238 «Пропозиції про проведення Європейського тижня місцевої демократії». Відповідно до цього документу, «Європейський тиждень місцевої демократії є новим проектом, що представляє щорічну європейську подію, яка включає  одночасно національні та місцеві заходи, організовані органами місцевого самоврядування ..». На підтримку  ініціативи Ради  Європи  було видано Указ Президента України від 27 вересня 2007 р. № 922 «Про Європейський тиждень місцевої демократії». 

У  районній  бібліотеці для дорослих  проходить  цикл заходів «Місцеве самоврядування - основа сучасної демократії», які сприяють залученню громадян, молоді до справ місцевого самоврядування та кращому усвідомленню ними європейського вектора розвитку нашої держави. У  читальній  залі діє  виставка -  міркування «Демократія – держава і суспільство», на абонементі для дорослих  представлений інформаційний огляд «Місцева демократія як загальна європейська  цінність».

    

 У Пункті європейської інформації «Все про Європу: читай ,слухай, дізнавайся…» організовано  виставку – огляд «Європейський Союз – сім’я демократичних європейських країн» та проведено інформаційно - пізнавальну годину «Як громадяни в  різних країнах реалізовують власні обов’язки та права».

 Участь у заходах сприяє  ознайомленню населення з діяльністю сільських, міських, районних і обласних рад, з механізмами та інструментами забезпечення прийняття рішень на місцевому і регіональному рівні та надання послуг населенню; пропаганді європейських принципів місцевої і регіональної демократії, роз’ясненню положень Європейської хартії місцевого самоврядування й інших інструментів Ради Європи в цій сфері; залученню громадян до активного життя своїх регіонів.

Запрошуємо до бібліотеки



Автор: Абонемент
Дата створення: 2017-10-20 14:15:51
Версія для друку

Повернутися назад