З ювілеєм, ветерани!

         Нещодавно у Хмільницькій районній організації ветеранів України  відбувся ювілей. З нагоди 10-ти річчя створення цієї організації на теренах Хмільницького району з’явилась книга «Наш девіз: вислухати, почути, зрозуміти, допомогти».

  У книзі Хмільницької районної організації ветеранів України  «Наш девіз: почути, вислухати, зрозуміти, допомогти» розповідається не тільки про роботу районної організації ветеранів України, але це  й літописи з історії сіл у Другу світову війну, згадані поіменно ті, хто заплатив своїм життям за свободу і незалежність Вітчизни, хто не лише виборював Перемогу, а у післявоєнні роки піднімав країну із руїн. Ця книга має велике виховне і пізнавальне значення, як для сьогоднішнього, так і для всіх наступних поколінь.

З цього видання ви дізнаєтесь про волонтерський рух районі. Саме громадська організація ветеранів організовує, координує діяльність волонтерів, щоб поза увагою не залишилась ніжодна самотня людина. Педагоги дізнаються, як краще створити волонтерські загони.

У книзі ви зустрінетесь з поетичними рядками, статтями ветеранів, які звеличують подвиг тих, які загинули за мир на нашій землі, пройдетесь стежками подвигів визволителів за наш край.

Ви також познайомитись із статистичними даними, щодо демографічної ситуації в Україні. Додаються корисні поради ветеранам, як бути здоровим і що для цього потрібно робити. Кожний віднайде адресу санаторно-курортних закладів України, де зможе поправити своє здоров’я. Для ветеранів, яким потрібно офіційно звернутись до керівників, додаються поради ,щодо складання документів.

Про минулі сторінки  та сьогодення районної організації ветеранів України розповів голова цієї організації, заслужений лікар України, Почесний ветеран України, Почесний громадянин Хмільницького району Віталій  Каленіченка.

З вітальним словом виступили голова Хмільницької районної державної адміністрації Євгеній Буткевич та заступник  голови Хмільницької районної ради Анатолій Войцещук.

   

Щирі слова линули від членів організації:

відмінника освіти України, вчителя вищої категорії,  колишнього директора Сальницької школи, члена виконкому сільської ради та людину, яка понад 10 років турбується ветеранами села Сальниці – голову    Сальницької первинної організації ветеранів Олексія Ісаченка;

першої жінки, яку очолила первинну організацію у районі, педагога, депутата  Хмільницької районної ради з 2002 – 2010 тих років, тринадцять років присвятила  Куманівецькій організації ветеранів. Вона була одним із перших ініціатором створення Хмільницької  районної організації ветеранів - Ніни Кравчук – Овчарук;

 упорядника книг «П’є журавка воду –  воду п’є одна» та «Наш девіз: почути, вислухати, зрозуміти, допомогти»,  дослідницю з історії Другої світової війни» Євгенії Семененко.

      

Під час урочистостей звучали пісні у виконанні народного аматорського чоловічого гурту Порицького сільського  Будинку культури, Вероніки Куйбіди, Галини Солоненко, Дани Омельчук  та Павла Дубового.

   

   

Ведучими заходу були директор районного Будинку культури Лариса Ковальчук та краєзнавець районної бібліотеки Оксана Михалиця.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2017-10-11 16:51:21
Версія для друку

Повернутися назад