Поезія – це не дорога, Глибока прірва почуття

Чудовим подарунком для  читачів районної бібліотеки для дорослих стала зустріч з відомою українською поетесою, заслуженим діячем мистецтв України, дитячим письменником Ганною Чубач.

Завідувачка  відділом обслуговування Марія Бабій коротко познайомила присутніх з біографією та творчими шляхами Ганни Танасівни. Представляла книги  Ганни Чубач, які знаходяться   фондах бібліотек краєзнавець бібліотеки Оксана Михалиця.

Гарним сюрпризом для поетеси стало читання її віршів членів літературно -  мистецького об’єднання «Подільські самоцвіти» при районній дитячій бібліотеці Богуслави  Котецької та Іринки Тернової.

«Вся її творча доля, весь її шлях в її поезії. Вона талановита , плодюча, як наша українська земля. Її лірика – лірика душі.  За свої дитячі твори вона отримала велику нагороду – премію Лесі Українки. Сьогодні це перша зустріч після того, як Ганні Танасівні вручили цю премію» -   з такими словами розпочала свій виступ подруга, порадник  Ольга Малишевська. Також  пані Ольга читала вірші Ганни Чубач , які вже стала класикою  української літератури. Кожний рядочок із поезій віяв подихом любові, відчуттям  теплоти людських стосунків.

Сама Ганна Танасівна  розповіла про своє життя, про коханого чоловіка, який відійшов у вічність та зачитувала свої вірші.  Розповіла  історію майбутньої книги « Реліктові дерева». Поезія самої авторки лилася не тільки теплотою  і ніжністю, але й силою Слова.

  Особливе місце в житті  сьогодні посідає  поезія для діток. Присутнім стало сюрпризом, що пісня «Черепаха  Аха - Аха»  написана  Ганною Чубач та перша музикальна Абетка в Україні створена   разом з відомим композитором Олександром Білашем.

Щира , відкрита вона випромінювала  доброту, жіночість, у читальній залі панувала лірична атмосфера.

         До слів вітань і подяки за творчість долучились  заступники голови районної державної адміністрації Миколи Чекотун та голови районної ради Анатолій Войцещук. Микола Олександрович зазначив, що в такий чудовий  світлий день, ми зустрічаємось з  поетичним світочем  і відкинувши всі державні справи ми зустрічаємось сьогодні з Вами.  Відмітив і те, що Ганна Танасівна прекрасніша і поетичніша, ніж про неї говорять. Побажав довгих і плідних років життя.

Анатолій Іванович  привітав поетесу  від Хмільницької громади та районної ради   і наголосив, що вірші Ганни Чубач хочеться читати, перечитувати,  вони зігріті сердечною теплотою. Подякував за творчість і побажав  і надалі  нових збірок.

         Вітав з святом Марії Магдаліни настоятель Покровського храму м.Хмільника Вінницької єпархії Української Православної Церкви митрофорний протоієрей Володимир Леванчук, який розповів і про перше знайомство  з поезією Ганни Чубач та подарував свої книги.

         Настоятель храму Святих первоверховних апостолів Петра і Павла Української Православної Церкви Київського Патріархату протоієрей Іван Пукас повідомив, що: «… знайомий з творчістю Ганни Чубач з телебачення, з радіо. На превеликий жаль у руках рідко тримаю книгу. Тримаю в руках Боже слово, пензель  та різець. Особливо вражений  Вашою поезією, щиро вдячний  Вам за творчість.

         У кожного в нас своя свічка, яка горить скільки Всевишній відмірив. Не важливо скільки  ми проживемо, а важливо , як ми проживемо».

Запашні квіти дарував В’ячеслав  Соколівський, який сьогодні відкриває туристичну сторінку в Хмільницькому краї у с.Крутневі . Побувавши у гостях Ганна Танасівна, повідомила, що такої краси вже давно не бачила.

Були подарунки не тільки від хмільничан, але і гостей. На зустрічі був присутній заслужений художник України Григорій Зорик, який подарував Ганні Чубач та районній книгозбірні для дорослих  буклети своїх картин.

Прекрасним  дарунком стала  картина з бісеру «Ірис» та вірші від відомого педагога, майстра з дерева, художника, поета  Василя Гальчевського.                            

Ділились думками і  члени  любительського об’єднання «Читацьке коло» при районній бібліотеці для дорослих. Юрій Сиченко відзначив, що тільки село змогло дати світові таких талановитих українців, як наша гостя та зачитав свої поетичні рядки. Відмітив також про тонкий гумор не тільки у поезії, але на життєвій дорозі Ганни Танасівни , який допоміг їй вистояти перед життєвими негараздами.

На завершення зустрічі  звучали пісні, авторка яких є Ганна Чубач.

Свято зустрічі з Ганною Танасівною Чубач стало для всіх надзвичайно незабутнім заходом, життєвим уроком і яскравим вогником любові до  ближніх, поезії та краси.



Автор: адмін
Дата створення: 2017-08-09 16:36:38
Версія для друку

Повернутися назад