Бібліотеки співпрацюють з місцевим бюро безоплатної правової допомоги

Бюро безоплатної правової допомоги – це  соціальна програма, що має гарантувати простим людям, в тому числі і тим, які залишилися без роботи,  ефективний захист їхніх прав.

Під час семінару бібліотечних працівників району  спеціалісти бюро  з надання  правової допомоги Мариніч Ганна Вікторівна та Шеремета Інна Юріївна надали  розширену інформацію про діяльність таких центрів. Правом безоплатної правової допомоги можуть скористатись малозабезпечені особи, люди з інвалідністю, учасники бойових дій, діти-сироти та інші. Малозабезпечені громадяни можуть підтвердити свій статус довідкою з управління праці та соціального захисту або фіскальної служби.



Зареєстровані безробітні в більшості є малозабезпеченими, до того ж серед шукачів роботи чимало людей з числа соціально незахищених громадян, люди з інвалідністю, мами з малолітніми дітьми, а також внутрішньо переміщені особи  та демобілізовані учасники АТО, які мають бути обізнаними з можливістю захисту своїх прав та інтересів за рахунок держави.




Автор: адмін
Дата створення: 2016-09-29 18:02:21
Версія для друку

Повернутися назад