Література Польщі: знайомство зблизька

З перших днів повномасштабного російського вторгнення в Україну  Польща стала прихистком для мільйонів українців,  допомагає підвищити оборонну спроможність України та відстоює її інтереси на міжнародній політичній арені. Висловлюємо вдячність за  підтримку, яку Польща та її народ надають Україні, а наша юна поетеса, активна  учасниця любительського об’єднання «Читацьке коло» Юля Гребельська присвятила вірш «Дякую тобі, Польщо»:

Українсько – польські літературні зв’язки  у XX столітті були вельми плодотворними, особливо на перекладацькій ниві. 27 травня в читальному залі пройшло  літературне знайомство  за темою «Літературна спадщина популярних сучасних польських письменників», на якому  познайомилися з культурою та сучасним польським літературним життям.

 Програма заходу  була  різноманітною за змістом – презентація книжкової виставки «Польський літературний вітраж», віртуальна мандрівка «Літературні традиції Польщі», обговорення книг Барбари Космовської, Йоанни Ягелло; розповіли  про польську літературу і кіно в цікавій сув`язі: про видатних письменників, їхні відомі твори та їх екранізацію.

 Цікаво, що багато видатних польських письменників мали українське коріння чи народилися і мешкали в Україні. В Україні народився і класик польської літератури ХХ століття Ярослав Івашкевич. Крім прочитання повісті,  рекомендуємо зайти  в Інтернеті на YouTube, відкрити  фільм «Панни з Вілько» і поринути в чудову прозу Ярослава Івашкевича, прекрасно відтворену на екрані Анджеєм Вайдою.

Пункт Європейської інформації, що діє на абонементі для юнацтва,  пропонує до уваги користувачів віртуальну виставку творів польських письменників.

Бажаючих ознайомитись з творчістю польських письменників і поетів запрошуємо до бібліотеки.



Автор: чит. зал
Дата створення: 2022-05-27 14:29:00
Версія для друку