Все про Європу в бібліотеці

На абонементі для юнацтва діє Пункт європейської інформації за проектом УБА «Все про Європу: читай, слухай, дізнавайся в пунктах європейської інформації…», який проводить роботу з популяризації знань про ЄС та європейський вибір України. 

У пункті європейської інформації кожен бажаючий отримує  консультації, бере участь в інформаційнно-культурних, навчальних, просвітницьких заходах, створенІ умови для надання якісних послуг з доступу до мережі Інтернет для пошуку тематичної інформації стосовно ЄС. Сформований книжковий фонд європейської та інтеркультурної тематики пропонує відвідувачам бібліотеки широкий вибір літератури про історію, принципи функціонування, керівні інституції, органи ЄС та їх діяльність, європейські цінності, відносини Європейського Союзу та України та багато іншого.

До Дня Європи в Україні представлена виставка – подорож «Єднання народів – єднання сердець».

Що цікавого Вам відомо про історію  та  життя Європи?

Чи знаєте Ви, що:

– Європа — це частина світу, площа якої становить понад 10 мільйонів квадратних кілометрів. На її території проживає близько 740 мільйонів осіб, що становить 10% загального населення планети Земля. А ось найцікавіші факти про  Європу:

– До цих пір вчені сперечаються про те, звідки в Європу прийшла людина. Згідно генетичним дослідженням, людство з’явилося тут з Індії. Більш поширена версія пов’язує зародження людського роду в Європі з вихідцями з Африки. Ясно одне: не в цій частині світу людство зародилося взагалі.

– Між Африкою та Мадагаскаром є острів, який називається Європа. Він був названий на честь однойменного корабля з Британії.

–  Європа — так називається один із супутників Юпітера (на честь персонажа міфології античності).

–  У грецькій міфології зустрічається ім’я фінікійської принцеси Європи. Стародавні греки вважали, що саме вона дала ім’я континенту.

–  Цікаві факти про Європу можуть багато чого сказати про кулінарні пристрасті європейців. Так, відомий у всьому світі майонез придумали французи, морозиво — в Італії, а піцу — в Неаполі.

–  Багато філософських рухів також пов’язані з Європою: ідеалізм, романтизм, постмодернізм, гуманізм.

Ще деякі факти про Європу можете дізнатись із відео:

Дізнавайтеся більше про Європеські країни разом з нами.



Автор: чит.зал
Дата створення: 2021-05-11 15:44:28
Версія для друку