Зраджують пам`ять, та пам`ять не зрадить ніколи

Зраджують пам'ять,  

та  пам'ять не зрадить ніколи 

Борис Олійник

 

До 76-ї річниці з Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні з учнями 9-Б ( кл. А.І.Бойко)  ЗОШ І-ІІІ ст. №2  м. Хмільника була проведена година пам'яті "Мужність і відвага крізь покоління".  Захід відбувся біля пам’ятника воїнам- визволителям на розі вулиць Столярчука і Пушкіна.

Краєзнавець книгозбірні Оксана Михалиця  розповідала про початок та найважливіші події  Другої світової війни та про злочини фашистів. Особливо зацікавило дев'ятникласників події 1941-1944рр.. на теренах міста Хмільника та району. Замираючи подих діти слухали про жертовність наших батьків і прадідів  у Друговій світовій.

Дякуючи вчителям  молоде покоління знає про ті далекі роки і жваво ділилися

думками.                                                                        

   Хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто загинув в роки Другої світової війни 1939-1945рр., хто звеличив нашу землю та поклали квіти до пам’ятника.

 

На завершення краєзнавець  привітала всіх з Днем Перемоги і зазначала, що  найголовніше, чого хочеться побажати в ці дні , це те, за що боролися наші діди — мирного життя в нашій державі! Нехай над головою завжди буде ясне небо і яскраве сонце! Зичила здоров’я, радості і щастя!

 



Автор: краєзнавець
Дата створення: 2021-05-06 17:06:31
Версія для друку