Вражаючі фільми для підлітків та їх батьків

Так повелося, що підлітковий вік важають «складним». Деякі батьки бояться його настання, деякі озброюються книжками й лекціями психологів про виховання підлітків…  Та мені подобається одне головне правило: просто любити свою дитину безумовно, у будь-який її вік.

Підлітком бути непросто: це так званий «випробувальний термін», але не на роботі, а в житті. Діти пізнають, як це ― жити в дорослому світі. На них багато чого навалюється (як зовні, так і зсередини), і часто їм важко впоратися із цим. Вони то тікають, то наражаються на всі небезпеки цього життя, аби випробувати їх і себе.

Так, підлітків уже можна не розважати, вони самі впораються із цим. Та щоб не втратити зв’язку ― того справжнього, теплого, непідробного, ― намагайтеся проводити спільне дозвілля зі своїми дітьми. Можна просто гуляти разом, або грати в настільні ігри, та  дивитися фільми. Прислухайтеся до дитини, запитуйте про її вподобання та обов’язково враховуйте їх, пропонуючи ту чи іншу розвагу. Працівники сектору інформаційно – компюторних послуг  підготували добірку найкращих фільмів для підлітків, які краще дивитися разом.

Фільми для дітей 12-13 років

«Чарлі й шоколадна фабрика»(2005)

Пригодницьке фентезі про дивакуватого власника шоколадної фабрики Віллі Вонкі, який одного разу вигнав усіх своїх робітників, і тепер нікому не відомо, хто виготовляє його найсмачніший шоколад. Але п’ятьом дітям пощастило потрапити на екскурсію цією фабрикою. Серед них опинився й Чарлі, хлопчик із дуже бідної родини. Ця екскурсія змінює життя обох ― Віллі Вонкі та самого хлопчика.

Чудовий фільм не лише про улюблені солодощі, а й про родинні цінності й важливість тієї безумовної любові, про яку йшлося на початку статті.

«Моє літо пінг-понгу»(2014)

Комедія 80-х років про 13-річного хлопця, який на літніх канікулах знаходить найкращого друга, зустрічає перше кохання, стає об’єктом кепкування місцевих хлопців та знаходить собі наставника. Фільм не обтяжений сюжетною лінією, він, швидше, про емоції й переживання підлітка. Тож, дорослі матимуть змогу згадати себе в цьому віці, а дітям будуть знайомі деякі почуття, які вони зараз переживають.

«Отроцтво»(2014)

Фільм, який знімали протягом 12 років, розповідає про 12 років життя хлопчика Мейсона ― від першого класу в школі до першого дня в коледжі. Звичайна історія життя: шкільні труднощі, перше кохання, переїзд та нова школа, розлучення батьків тощо. Стрічка складається з епізодів, які показують дорослішання та стосунки з батьками хлопчика, підлітка, парубка.

«Белль і Себастьян»(2018)

Неймовірно красивий фільм про глибоку любов і вірну дружбу між хлопчиком-сиротою Себастьяном й та найрозумнішим собакою на ім’я Белль. Іноді про великі й чисті почуття легше розповісти не словами, а екранізацією ― це саме той випадок, тож рекомендуємо фільм для перегляду всією родиною.

Фільми для підлітків 14+

«Добре бути тихонею»(2012)

Якщо ваш підліток сором’язливий і невпевнений у собі, подивіться разом цей фільм. У ньому йдеться про хлопця на ім’я Чарлі, який з дитинства був замкнений у собі. І от після літніх канікул йому треба йти до старшої школи. Першого ж навчального дня він вирішує, що краще бути непомітним, адже йому так і не вдалося ні з ким познайомитися. Однак пізніше його життя змінюється, і дехто допомагає йому пройти випробування «дорослим» життям із першими поцілунками й першими вечірками…

«Клуб “Сніданок”»(1985)

Це культова й найбільш цитована кінострічка про підлітків. П’ятеро абсолютно різних учнів покарані й змушені провести вихідний у школі, написавши ессе про себе. Цікаво те, що за звичайних обставин ці «касти» ніколи б не перетнулися, але тут нікуди подітися, адже школа замкнена. Так, ботан, дивачка, принцеса, спортсмен та вигнанець починають взаємодіяти й дізнаватися один про одного більше, ніж відомо з навішаних ярликів. Виявляється, у кожного є свої проблеми…

«Увесь цей світ»(2017)

На перший погляд може здатися, що цей фільм про перше кохання дівчини з рідким діагнозом, яка ніколи не може виходити за межі власного будинку, та звичайного хлопця. Та коли батьки додивляться стрічку до кінця, то зрозуміють дещо важливе про те, якою має бути любов до дітей. Адже нерідко за турботою ми ховаємо власні страхи й робимо егоїстичні вчинки стосовно своїх дітей.

«Винні зірки»(2014)

Історія кохання хворої на рак 16-річної Хейзел та хлопця Августа, з яким вони познайомилися в групі підтримки для смертельно хворих. Вони поринають у подорож, сповнену пристрасті й життя, і розуміють що сенс життя можна знайти на будь-якому її відрізку.

«Круті дівчата»(2004)

У цьому фільмі найкраще розкрита одвічна підліткова тема «новенька та зірки школи». Кеді разом зі своїми батьками-зоологами деякий час жила в Африці. Повернувшись додому, вона йде до середньої школи, озброївшись «законом джунглів». Дівчина вперше стикається з булінгом та неписаними законами, за якими спілкуються сучасні дівчата-підлітки.

«Біллі Еліот»(2000)

Фільм про непрост і стосунки хлопчика з батьками. Рекомендуємо дивитися підліткам, які не можуть порозумітися з батьками, та батькам, які не розуміють підлітків. Непроста історія 11-річного хлопчика Біллі, сина шахтаря, який хоче стати професійним… балетним танцюристом. Так-так, не боксером, а артистом балету! Хоч як не розуміли прагнень хлопчика його рідні, він довго й наполегливо доводив їм, що пуанти незгірші за боксерські рукавиці.

Бажаємо приємного перегляду й щасливого родинного дозвілля!



Автор: Админ
Дата створення: 2021-04-15 10:46:54
Версія для друку