Історія Павла Тичини - не така, до якої ми звикли

Тичина, якого знають усі. Тичина, якого так ніхто і не пізнав… Бувши одним із 13-ти дітей у родині простого дяка,  самотужки вивчив 15 мов, перекладав іноземних класиків, мав прекрасний голос і слух.  Павло Григорович тонко відчував музику  тому і не дивно , що його називали «музикантом в поезії».

З творчості Павла Тичини класики виділяють збірку "Сонячні кларнети" яка вийшла у світ 1919 році.  Основу збірки становлять вірші, написані у дожовтневі часи. Більшість з них присв'чено темі природи, кохання. Поет не лишався байдужим і до суспільних явищ. Показовим для розуміння його ідейно-світоглядного і мистецького зростання є твори про революційні події 1917 року. В збірці відчутні імпульси громадянськоскі, що йшли від традицій національної  літератури. В його світогляді проявлялись суперечливі риси. І, незважаючи на це, "Сонячні кларнети" відіграли важливу роль у розвитку української поезії.

Завідуюча сектором інформаційно – комп’ютерних послуг районної бібліотеки для дорослих Оксана Ошовська  пропонує для перегляду  цікаву інформацію за посиланням: 

Запрошуємо Вас  до перегляду  презентації  «Життя та творчість видатного українського письменника». 




Автор: адмін
Дата створення: 2021-01-21 09:17:51
Версія для друку