Соборна мати-Україна одна для всіх, як оберіг

22 січня 1919 року ввійшло до національного календаря як велике державне свято - День Соборності України.

102 роки тому 22 січня в золотоверхому Києві під дзвони Святої Софії Директорія Української Національної Республіки урочисто проголошує: «Однині воєдино зливаються століттями одірвані одна від одної частини єдиної України – Західно – Українська Народня  Республіка (Галичина Буковина і Угорська Україна) і Нфддніпрянська Велика Україна.

Здійснились віковічні мрії, якими жили і за які умирали кращі сини України.  Однині є єдина незалежна Українська Народна Республіка»

Щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які словом і багнетом намагалися відродити незалежну соборну українську державу. Саме 22 січня було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки й Західно української  Народної  Республіки. Офіційно ж в Україні День Соборності відзначають з 1999 року.

До цієї видатної  події працівники  сектору інформаційно комп’ютерних  послуг КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих»  пропонують  вашій увазі віртуальну подорож відео роликів  та презентації  « День Соборності», «Копия Акт злуки Унр та Зунр», «Ми -  нація єдина! Ми – діти твої . Україно!   за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=0mp-

До Дня Соборності України  у читальній залі організовано  виставку – подію « Соборність України: символ свободи та єднання». На виставці представлена література, яка висвітлює тернистий шлях України до соборності та процеси державотворення , формування території української незалежної держави,  познайомить з видатними історичними постатями, які виборювали незалежність та соборність України.




Автор: адмін
Дата створення: 2021-01-20 13:35:12
Версія для друку