Не пропустіть: краєзнавча новинка

Життєве кредо протоієрея Володимира Леванчука

 – це любов до Бога і проповідь Слова Божого,

це любов до людей та навколишнього світу  і людей,

які живуть у ньому.

 

На завершення 2020 року краєзнавство краю поповнилося новими виданнями. Чудовим подарунком для читачів та колективу бібліотеки стала нова книга митрофорного протоієрея Володимира Левачука «Річки, дива і дати».

З анотації книги «Річки, дива і дати»: "Матеріали зібрані з стародруків, літописів України, краєзнавчих книг Вінниччини знайомлять нас з археологічною сторінкою краю, явищами природи на Хмільниччині та про людей, які прославили свій рід, край, вистояли у важких умовах радянського періоду".

Книга складається з  8 розділів. З першого розділу  читач дізнається про археологію Хмільницького району з стародруків. Цікавинкою стане розділ «Про природні явища», адже  аномальні явища завжди притягують до себе. Наприклад, у 1203, 1391, 1408, 1417,1557…. роках холодна сувора багатосніжна зима. У 1525, 1560, 1639, 1652,1743 ….роках засушливе і сухе літо.  1637, 1650, 1681… - роки великих землетрусів, а 19 червня 1844 року пройшов великий ураган. Цю статистику можна продовжувати і продовжувати аж до 2000 року.

Пізнавально буде дізнатись  про кількість криниць у селах району до 1920 - тих років.

Безсумнівно, це видання стане у пригоді не тільки історикам, краєзнавцям, педагогам,  працівникам культури, але й тим, хто цікавиться сторінками минулого міста Хмільника та Хмільницького району. А Вас, шановні читачі, запрошуємо завітати до  районної бібліотеки для дорослих  у подорож минулого наших прадідів.

Вітаємо митрофорного протоієрея Володимирова Леванчука, настоятеля Покровського храму міста  Хмільника з богослужбовою нагородою – правом носінням другого хреста, вступом у Національну спілку краєзнавців України та виходом нових  краєзнавчих  книг «Річки, дива і дати», поетичної  збірки «Мої роки – це вже осіннє листя».

Бажаємо   протоієрею Володимирові Леванчуку і надалі не зупинятися на  досягнутому та зичимо  поповнювати краєзнавчу ниву новими працями, оскільки  всім відома його любов до малої Батьківщини.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2020-12-24 16:04:18
Версія для друку