Участь завідуючої сектором інформаційно – комп’ютерних послуг Оксани Ошовської в осінній школі для модераторів кіноклубів медіа просвіти з прав людини Docudays UA.

З 24 по 30 вересня  відбулася  важлива подія  «Осіння школа для модераторів  кіноклубів медіа просвіти з прав людини Docudays UA», в якій взяла участь завідуюча сектором інформаційно - комп’ютерних послуг та модераторка  кіноклубу Docudays UA при КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» Оксана Ошовська  .

Надзвичайно приємно зібратися великою, креативною, рішучою групою людей з цілої України, яких об'єднав Docudays UA.

Осіння школа  розпочалася з вітального слова  виконавчої директорки  ГО «Докудейз» Світлани Смаль. Детальне знайомство з програмою школи,  анонсування конкурсу адвокаційних компаній представила Олена Шульга керівниця Мережі DOCUCLUB.

Презентацію проектів «Мережа DOCUCLUB – за реформи!»  презентувала Алла Тютюнник , директорка Департаминту з розвитку мереж Docudays UA , керівниця проекту «Мережа DOCUCLUB – за реформи!»  .

Про реформи крізь призму прав людини розповів Олександр Солонтай, експерт Інституту Політичної  освіти .

Детальне обговорення реформ 

-         Освітня реформа;

-         Реформа поліції;

-         Реформа інтернатних  закладів

-         (деінституціалізація);

-         Реформа охорони здоровя;

-         Реформа децентралізації;

-         Реформа сфери довкілля;

-         Виборча реформа

представив Богдан Мойса , аналітик правозахисного департаменту ГО «Докудейз».

Використання онлайн -  інструментів  у роботі кіноклубів Docudays UA презентувала Інна Кондратьєва асистентка кординаторки з розвитку Мережі DOCUCLUB.

Фандрейзинг , інструменти залучення коштів на розвиток кіноклубів розповів Руслан Краплич , громадський діяч , експерт з фандрайзенгу  й розвитку неприбуткових організацій , голова ради директорів у Фундації імені князів – благодійників Острозьких.

Розвиток кіноклубу . Залучення нової аудиторії представила Даря Аверченко , директорка Комунікаційного департаменту ГО «Докудейз».

Практичні заняття з модерації складних тем Дарина Пирогова , фасилітаторка ГО «Інша освіта».

Осіння школа  вразила  рівнем організації, насиченістю та водночас такою теплою неформальною обстановкою. Особливо цікаво було зустрітися і поспілкуватися зі Світланою Смаль, Особлива подяка за роботу та організацію команді фасилітаторів, корисно було не тільки дізнатися про досягнення в роботі, а й обговорити  труднощі, які виникають у процесі роботи.  

 



Автор: адмін
Дата створення: 2020-10-02 14:28:30
Версія для друку