Подарунки від сина Василя Колодія

І все ж таки...

найкраща з нагород листи людські.

Олесь Гончар

 

Нещодавно  до районної книгозбірні завітав Олександр Колодій зі Львова - син відомого українського поета, колишнього  редактора  Львівського видавництва  «Каменяр» Василя Колодія .

Олександр Васильович є давнім другом районної бібліотеки для дорослих. В черговий раз наш гість зібрав матеріали  про  батька і подарував нашій книгозбірні. Це книги з дарчими  підписами відомих українських письменників та поетів, також  довідники про місто Львів та  про українських класиків. Унікальним подарунком є листи  до  Василя Колодія як відомих, так маловідомих письменників, друзів та рідних. Скарбом є  документи, які пов’язані з автобіографічними сторінками життя Василя Семеновича.

Листування оригінальне не тільки тому, що в одному екземплярі, але й тому, що багато адресантів діляться думками  про українське письменництво  та їх твори. Є листи з стислим повідомленням,  а  другі  листи великі за розмірами, у них автори виливають душу. У списку адресантів виділяються листи написані гарною українською мовою і чудовим каліграфічним почерком. Захоплює почерк  Івана Сварника, Оксани Санатович, Валентина Бархана…

Колектив районної книгозбірні щиро дякує Олександру Васильовичу за надзвичайно цікаві матеріали та запрошує читачів доторкнутись до сторінок  минулого українського письменництва і по-новому відкрити нашого відомого Василя Колодія .




Автор: адмін
Дата створення: 2020-08-05 11:42:14
Версія для друку