Не пропустіть нове краєзнавче бібліографічне видання

Новинкою для шанувальників історії краю стане бібліографічний  покажчик «На п’єдесталі сумління». У цьому виданні розповідається про відомого хмільничанина, заслуженого лікаря України, Почесного ветерана України, Почесного громадянина Хмільницького району, головного лікаря фізіотерапевтичної лікарні (1985 – 2006 рр.), голову районної організації ветеранів України  − Віталія Олександровича Каленіченка.

На п’єдесталі сумління. Каленіченко В. О. /Бібліографічний покажчик. Вінниця : ТОВ «ТВОРИ», 2020. - 108 с.

         Покажчик складається з 22 розділів, з яких читач  ознайомиться з біографічними даними, спогадами та щирими відгуками краян про Віталія Каленіченка. Наступні розділи будуть цікавими, навіть, для тих, хто  працював і працює з Віталієм Каленіченко. У виданні зібранні матеріали з 1967 року і закінчено відбір матеріалу 10 квітня 2020 року.

         У іменному покажчику зібрані імена 82 особи, які писали або згадували про Віталія Каленіченка При підготовці посібника використані особисті архіви Віталія Олександровича та краєзнавчий фонд і тематична папка про санаторії міста Хмільника.  У посібнику відведено  значне місце діяльності районної організації ветеранів України, яка стала однією із кращих в області.

         Книга ілюстрована світлинами з дитячих років по сьогодення. Привертає увагу розділ «Книги дружини Лілії Каленіченко, які видані за сприяння Віталія Каленіченка». Ознайомитись з цими книгами Ви зможете у  районній бібліотеці для дорослих.

Якщо коротко охарактеризувати це бібліографічне видання «На п’єдесталі сумління», то читач пройдеться життєвим шляхом та відкриває для себе людину совісті, честі, а ще мудрого керівника та турботливого батька і закоханого чоловіка. Про свої життєві принципи він влучно розповів  у першому розділі «Відверто про себе».

У анотації зазначено: «Про нього з часом казатимуть – типовий представник Подільського краю другої половини 20-го сторіччя, початку 21-го. І саме з цієї книги ви дізнаєтесь, що такі ознаки, які до речі успадкували частково і ви від своїх предків, це ознаки людини добра, самовідданості, совісті, такту, чуйності, особливого почуття обов’язку і любові до рідного краю з його цілющими водами, чистим повітрям і життєдайними травами».

Отож, запрошуємо в нашу книгозбірню для ознайомлення з новим бібліографічним виданням «На п’єдесталі сумління Віталій Олександрович Каленіченко»,  серії «Наші видатні земляки» .



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2020-07-24 15:02:38
Версія для друку