Увага: нове туристично-краєзнавче видання

         Інколи буває так, що те, що ми творимо сьогодні, не дає наслідків і лише з часом ми дістаємо результат. Моя розповідь про нове туристично-краєзнавче видання, у якому минуле тісно пов’язане зі сьогоденням.

19 січня 2017 року в кабінеті голови районної ради Зої Бонсевич відбулось обговорення «Районної програми розвитку туризму в Хмільницькому районі на 2016–2018 роки». На цій зустрічі були присутні депутат обласної ради Олександр Крученюк, голова районної ради Зоя Бонсевич, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук, консультант Ресурсного центру розвитку територіальних громад Хмільницького району Тетяна Войціцька, депутат Хмільницької районної ради Олександр Штанько, інспектор з розвитку туризму та збереження культурної спадщини відділу культури і туризму Хмільницької РДА Лілія Крамар, начальник відділу євроінтеграції Хмільницької міської ради Юрій Підвальнюк, керівник туристично-інформаційного центру Курортополіс-Хмільник Сергій Шмаль, представники громадської організації ПРАВО Віталій Дорох та Олена Черній, представник від народної аматорської кіностудії «Гіпаніс» при районному Будинку культури Максим Загородній, краєзнавець Хмільницької районної бібліотеки для дорослих Оксана Михалиця.

Було багато пропозицій, кожний висловлював свою думку. Олександр Крученюк відзначив, що район багатий на унікальні та чудові місця, потрібно лише створити належні умови для розвитку туризму. Жваве обговорювання завершилося пропозицією Зої Григорівни вибрати одну сільську раду і спробувати розробити туристичний маршрут та видати буклет, що репрезентував би туристичні шляхи, на яких можливий активний відпочинок. Це мають бути і чарівна природа, й історичні пам’ятки, і місцеві цікаві традиції.

Через п’ять місяців розпочалася робота. Разом із Сергієм Шмалем у червні вирушили в поїздки в села Пустовійти, Чернятинці та Зозулинці. Сільська голова Оксана Чекотун розповідала про кожне село так, що складалося враження, що ці села найкращі в Україні. Доповненнями стали розповіді старожилів цих сіл. Так створювалося це туристично-краєзнавче видання «Запрошує  Пустовійтівська сільська рада. Зозулинці – Пустовійти – Чернятинці». Видання здійснене за сприяння депутата районної ради Олександра Штанька. Редактор – наша землячка Надія Овчарук.

Перегортаючи сторінки цього ілюстрованого видання, Ви доторкнетесь до таємниць і легенд зозулинецької землі, Вам обов’язково захочеться напитися джерельної води з Бонькової криниці і побачити, які величні храми були в Чернятинцях і Зозулинцях.

Цей фотоальбом має ще одну історію. Це останні світлини, які вийшли друком, та дизайн друкованої продукції Сергія Шмаля. Найбільше йому подобалися мальовничі Чернятинці. Через декілька місяців Сергія не стане…      

Тож запрошуємо Вас у Хмільницьку книгозбірню для дорослих ознайомитися з цим ілюстрованим туристично-краєзнавчим виданням. Вам обов’язково захочеться побувати в козацьких Зозулинцях, самобутніх Пустовійтах та незвичайних Чернятинцях. 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2020-07-15 14:56:43
Версія для друку