Великдень – свято свят

Великдень не даремно називають найсвітлішим святом у році. Ми з нетерпінням і трепетом чекаємо на цей день. Хтось, щоб закінчити сорокаденний піст, хтось поласувати традиційною випічкою, а хтось, щоб прикрасити пасхальні яйця і почути довгоочікуване:

"Христос Воскрес!".

До цього свята на краєзнавчій ниві краю з’явилась новинка – книга Лілії Каленіченко «Великдень – свято свят». У травні 2019 року Лілія Іванівна відійшла у вічність та залишила після себе не тільки теплі спогади, але й багато чудових, зібраних нею кулінарних  рецептів, звичаїв і обрядів до православних свят. Так побачили світ книги «Гриби» і «Феєрія зимових свят».

Каленіченко Л. Великдень - свято свят /Л.Каленіченко.- Вінниця: ТОВ "ТВОРИ", 2020. - 64 с.

До вашої уваги третє видання  – «Великдень – свято свят». У анотації зазначено, що  «Невеличкий довідник про велике православне свято відкриває стільки краси, тепла і радості, що  вистачить на всіх. Він змістовний, колоритний популярний, доступний кожній людині, незважаючи  на її статус,  місце в суспільстві та релігійну приналежність.  Пропонується 33 рецепта пасок, саме стільки років виповнилось Господу, коли він воскрес.

           Вражає розмаїття корисних порад про секрети пасхального кулінарного мистецтва.

           Книга розрахована на українських господинь та широкий читацький загал».

Книга навчить як правильно святкувати Великдень по–сучасному і водночас, як це робили наші бабусі та дідусі. Ви дізнаєтесь,   що потрібно положити до пасхального кошика та як правильно розпочати святкову трапезу….

         Підготував книгу до друку чоловік Лілії Іванівни – Віталій Каленіченко. На передній сторінці книги присвята:      

«Світлій пам‘яті дорогої дружини Лілії.

             Поверни кохану, Боже!

        Ти всесильний, Ти все можеш…»

Ця книжка зачіпає найвагоміше й найважливіше для кожної людини – нашу історію й пам'ять, звичаї і традиції нашого роду – народу.

            Колектив районної книгозбірні щиро дякує за подаровані книги і зичить родині Каленіченко міцного здоров’я, довголіття, радості та добробуту.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2020-04-07 15:17:12
Версія для друку