Засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини Docudays UA

«Багато людей думає, що бібліотеки – це сховище книг.

Але ні, бібліотеки це місця для людей, які хочуть навчатися».

 

12 березня  у секторі  інформаційно -  комп’ютерних послуг  відбулося чергове  засідання кіноклубу медіа-просвіти з прав людини  Docudays UA при КЗ «Хмільницька бібліотека для дорослих» .

В рамках засідання кіноклубу модераторка Оксана Ошовська   представила до перегляду присутнім   документальну кінострічку «БУЛЕР» Режисер:  Лі Гірш.

Фільм розповів   глядачем  задокументовані реакції вчителів та адміністраторів на агресивну поведінку, які порушують кліше «діти просто поводяться, як діти», і відображений дедалі ширший рух серед батьків і молоді, спрямований на зміну ставлення до булінгу в школах, спільнотах та суспільстві загалом.

Після перегляду говорили про конкретні маленькі кроки як знаходити альтернативні шляхи виходу з даної ситуації.

Ми живемо в добу, коли інформаційні технології так стрімко розвиваються, що впливають на права людини, зокрема дитини. Із вільним доступом до інтернету діти отримали можливість займатися самоосвітою й саморозвитком, спілкуватися з однолітками в різних кінцях світу, висловлювати свої думки та погляди.

Але далеко не всі знають про правила безпеки в інтернеті, тож можуть опинитись у ситуації кібербулінгу.

Діти розповідали власні історії які відбувалися з ними та пов’язані з  проблемою «Кібербулінг».  Модератор Оксаною Ошовською подарувала дітям буклети «Кампанія проти Кібербулінгу  в яких у доступній формі розповідається про види Кібербулінгу, способи їх визначення та вирішення.

 

 



Автор: адмін
Дата створення: 2020-03-12 14:39:23
Версія для друку