Знайомтесь: краєзнавче видання – 2019 року

Чудовим завершення 2019 року на краєзнавчій ниві краю  стала  книга «Мар’янівські етюди»  відомого громадського діяча, голови Мар’янівської первинної організації Луцкова Леоніда Якимовича.

У книзі зібрані поезія  і нариси – спогади про події Другої світової війни та про односельців. Всі нариси присвячені рідній Мар’янівці та землякам.

З великою шаною і ніжністю Леонід Якимович розповідає про сміливість, мудрість односельців, які в Другу світову війну не боялись  та боролись з ворогом, боролись до кінця. Він пише про тих, хто босоніж ходив мар’янівськими стежками, хто повертався з далеких доріг до отчої землі. У кожному рядочку  любов до жителів села та до тих, хто жив і творив на цій землі.

Прості, щирі синівські слова ллються від автора. Книга «Мар’янівські етюди» - це сповідь зраненої душі, яка жалкує за втраченими людськими цінностями, за духовністю, яка була у наших предків.

Поетичними рядками Леонід Луцков звеличує свою Мар’янівку, Хмільник курортний, дякує рідним і близьким – Матері, Бабуні за віковічні цінності. Майже всі вірші присвячені уродженцям Мар’янівки та  друзям, з якими пройдено життя.

Влучно зазначив про книгу  заслужений журналіст України, давній друг Леоніда Луцкова, уродженець с. Мар’янівки  Костянтин Матущак: «Це перша книжка Леоніда Луцкова, в якій зібрано невеличкі поезії на різні теми. Їхнє висвітлення просте і доступне для читачів різної категорії.

Автор збирав написане по крупинці протягом усього свідомого життя. Вихід у світ цієї скромної книжки залишиться доброю пам’яттю для нашого односельця та прихильників його таланту».

Книга «Мар’янівські етюди» – це  лірична ностальгія за втраченим часом, за непростими долями під час Другої світової війни, також книга пов’язана із атмосферою минулих літ.

Тож запрошуємо краян та гостей Хмільниччини ознайомитись із книгою «Мар’янівські етюди», а авторові Леоніду Якимовичу бажаємо козацького здоров’я та нових, нових книг.

 

 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2020-01-13 12:35:45
Версія для друку