Засідання євро клубу « Європлюс»

14 грудня координатор євро клубу «Європлюс» Л.Курилюк провела засідання євроклубу у формі чайної церемонії, присвячене Міжнародному Дню чаю.

 

         Найгучніше святкування Міжнародного дня чаю  відповідно проходить в Індії і Шрі-Ланці, Непалі, Індонезії, Бангладеші, В’єтнамі, Кенії, Малайзії. Не залишаються байдужими до цієї події і у нас в Україні.   

  На релакс-подорожі «Чайні традиції в різних країнах», гості бібліотеки поринули в чарівний і цікавий світ чаювання. Бібліотекар  ознайомила  їх  з багатьма легендами та оповідями  про чай, розповіла про  унікальні багатовікові чайні традиції, які існують у багатьох країнах світу, з цікавими фактами про чай та нюансами чайного етикету.  

Панувала легка святкова атмосфера спілкування. Розмова про культуру та мистецтво заварювання чаю в Китаї, Японії, Англії, Індії та інших країнах велася на фоні тихої мелодійної музики.  Було акцентовано увагу на тому, що, хоча на території України чай і не вирощують, та українці дуже полюбляють чай, заварений із цілющих трав та листя рослин разом з ягодами, які ростуть в Карпатах, на Закарпатті чи Поліссі.

Молодь з цікавістю переглянула віеосюжети   про те, як правильно заварювати чай, які є види чаю,  як вірно смакувати тонізуючим напоєм та про методи визначення якісного чаю.

   

  Всі учасники свята смакували запашним  чаєм, насолоджувалися  цукерками, печивом, обмінювались враженнями  про різноманітні чаї. 

 

Під час цього обговорення учні зробили висновок, що для деяких народів чай — продукт першої необхідності, а деякі взагалі цінують його, як хліб. Японці ж називають чай «еліксиром здоров’я», бо поліфеноли чаю — сильні антиоксиданти, до того ж, одні з найкращих (на зразок вітаміну С та Е). У свою чергу, для китайців чай — чи не найцінніша цілюща рослина, правильно приготовлений напій, у  якому міститься не лише великий комплекс необхідних здоров’ю вітамінів, а й йод, цинк, мікроелементи, що не допускають мутації клітин людського організму, стимулюють кровообіг, допомагають при хворобах нирок та підшлункової залози, а також ревматизмі.

 .



Автор: юнацький
Дата створення: 2019-12-17 15:28:30
Версія для друку