Хто із нас не любить мед?

Професійне свято День пасічника в Україні відзначається в другій декаді серпня. Встановлено Указом Президента у 1997 році. Бібліотека також долучилась до такого святкового дійства.

         У читальній залі експонується виставка «Життя бджіл – чарівний дивосвіт», де кожний бажаючий може ознайомитися з медоносними комахами, з їхнєю «винахідливістю і розумністю», з великою користю меду для людей.

         Мед дуже корисний для здоров’я і це помітили давно. Перші свідчення про мед, котрий застосовується для медичних цілей, датується часом стародавньої Месопотамії. Оскільки речовина настільки негостинна для бактерій, її часто використовували для захисту від інфекції при порізах і опіках. Сьогодні мед також використовується в якості природного лікування лупи, виразок шлунка і навіть деяких видів сезонних алергій.

Типовий вулик може виробляти від 13,6 до 45,35 кг меду на рік. В середньому, медова бджола виробляє 1/12 чайної ложки меду протягом свого життя.

Підраховано, що кожна сьома тонна світового меду - українська. На пасіках країни сьогодні «працює» близько п’яти мільйонів бджолиних сімей.

Все це і набагато більше Ви зможете ознайомитися завітавши у бібліотеку та переглянувши виставку – колаж до Дня пасічника України «Життя бджіл – чарівний дивосвіт».



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-08-17 10:42:40
Версія для друку