Літо і книга

Хтось любить відпочивати на морі, хтось мандрувати країнами, а ми пропонуємо провести літо з книгою. Нещодавно, фонди бібліотеки для дорослих  поповнились  новою художньою та  історико-пізнавальною літературою. Цікавими будуть книги для тих, хто любить психологічні науки Джон Іврвінг «Доки я тебе не знайду», Н. Вокер «Чому виникають конфлікти?», О. Генрі «Дари волхвів. Останній листок» і т. д . ….

         Велике кохання Ви зустрінете  у книгах Г. Морріса «Татувальник Аушвіцу», К.Інігуро «Похований велетень», С. Ферріс «Інга» …Вперше  у бібліотеці класичний твір Ж.Санд «Чортова калюжа», до речі, який вивчають французькі школярі.

         Захоплення відбудеться від авторів  книг про великих  людей світу – Ф. Пажака «Ван Гог. Іскриня», Д. Сміт «Думати, як Альберт Енштейн», О. Ясь «Багатоликий Микола Костомаров», М. Посівич «Життя і діяльність Степана Бандери», Т. Терен «Прості речі. Вісім розмов з Адою Роговцевою», К. Щоткіна «Любомир Гузар», В. Деревінський «В’ячеслав Чорновіл дух, що рве до бою», Ю. Шаповал «Михайло Грушевський: «Я сам прийшов до політики через історію…», Я. Яріш «Самійло», М. Слабошпицький «Українець, який відмовився бути бідним», Д.Сміт «Думати, як Вінстон Черчіль», Р. Коломієць «Лесь Курбас», Л.Ушканов «Ловитва невломного птаха: життя Григорія Сковороди», Р. Горах «Журавлі відлетіли…. Есеї про Квітку  Цісик»…

Будуть цікавими ,як  завжди, нові книги Мирослава Дочинця «Дорога в небо – до людей», «Книга надиху.  Уроки світу, неба і людей». У цих книгах «нуртує розкіш мови – чар текстів переплетених із таїнством змісту. Невтомне і невтоленне зібрання зілля Слова».

З фантастикою ознайомитесь у Т. Тратчет «Колір магії», Х. Борхес «Книга вигаданих істот».

З дітьми радимо перечитати  нову книгу української письменниці Дари Корній «Чарівні істоти українського міфу». Ви дізнаєтесь, хто такий Бобілошка, кого слухають найбільше русалки, чого потрібно не боятись Мамуна і дружити з Чугайстером і Хухою. Оформлення цієї книги викликає захоплення.

Таємниці цивілізації Г. Генцмера та У. Гелленбранда захоплюють як старших, так і молодших. Хто бажає виховувати діток справжніми козаками і козачками тоді  читайте  «Казки лірника Сашка».

Привертають увагу  книги М. Кусумано і Д. Йоффі  «Стратегія геніїв. П’ять найважливіших уроків від Білла Гейтса, Енді Гроува та Стіва Джобса» , ця книга про відомих людей, які керували найбільшими  компаніями у сфері цифрових технологій. Ця книга розповідає. як навчились ці люди заробляти мільйони.

Книга  Улара Ганна «365. Книжка на кожен день, щоб справляти враження культурної людини». Подаються списки книг не тільки світової літератури, але і нашої української. 365 книг, автори яких з 4 континентів, 60 країн, а самі книги від Давньої Греції до сьогодення. Тематика цих книг- любов і ненависть, правда і вигадка, пошук національного голосу. З 365 книг у  нашій бібліотеці Ви зможете перечитати 171 книгу.

Книга Тіма Гарфорда «Речі, що змінили світ. Історія економіки в 50 винаходах» буде цікава різному поколінню. Саме  у цьому виданні Ви дізнаєтесь, який вплив мали колючий дріт, грамофони, паспорти, харчові суміші  для немовлят, електрична батарея, бритви Gillette… на розвиток людства. Легко і з іронією автор проведе Вас змінами у світі. «Кожен винахід – це не лише історія про людські ідеї, а й про невидимі для ока процеси й складні системи, що нас оточують». Гумор і допитливість автора роблять складні теми надзвичайно простими.

Як може вплинути слово на людство засвідчує книга «Промови, що змінили світ». З анотації книги: «Слово – могутня зброя, результат застосування якої залежить від того, ким воно мовлене. В устах диктаторів слово нерідко ставало знаряддям для знищення цілих держав і народів, а в устах видатних постатей, які присвятили  своє життя боротьбі за високі ідеали, - інструментом  вивільнення людської свідомості від духовних кайданів. Зібранні у цьому виданні промови охоплюють тривалий історичний період – від часів Ісуса Христа до сьогодення. Подані у промовах месседжі не втрачають своєї актуальності й понині».

Де ж відбулась  загадкова Синьоводська битва  ви дізнаєтесь  з книги відомого історика Володимира Білінського «Україна-Русь: історичне дослідження: у 3 кн.». Для  краєзнавців, істориків, знавців Синьоводської битви ця книга буде не лише цікавою, але й захоплюючою. Автор на дослідженнях літописів, документів розповідає де ж відбулась ця битва.  А Вам цікаво, де ж відбулась славнозвісна битва? Тоді чекаємо на Вас.

З цими книгами Ви ознайомитесь у читальній залі нашої книгозбірні. Не забуваймо, що книга завжди залишається добрим другом і порадником для кожного, а читання дарує радість і приємні миті. Тож чекаємо на Вас у КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих».



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-06-18 12:15:56
Версія для друку