Видатні українці: знані в Європі

Чергове засідання євро клубу «Європлюс», який діє на абонементі для юнацтва, було присвячене видатним українцям, які прославили себе та Україну в світі. Мова  йшла про людей,   котрі змогли успішно реалізувати себе в різних сферах культури, науки, спорту.

Тисячі українців були змушені шукати кращої долі за кордоном. Але навіть у чужих країнах вони пам'ятали про своє походження та змогли вразити світ своїм талантом. Українці займали важливі державні посади у чужих країнах, підкорювали космос та високу моду, знімалися у найкращих фільмах та робили важливі наукові відкриття для людства.

         Учасники засідання євро клубу з великим  захопленням подивилися  відео презентацію «24 УКРАЇНСЬКІ ЕМІГРАНТИ, ЯКІ ПРОСЛАВИЛИ УКРАЇНУ НА ВЕСЬ СВІТ» , в якій  йшлося про видатних князів та гетьманів України, письменників і поетів, митців та науковців, спортсменів та музикантів.

 

Бібліотекар-координатор Пункту ЄІ  Л.Курилюк  підготовила  бібліомікс відеоматеріалів "Нашого цвіту - по всьому світу", що спонукає до гордості за українську націю та її талановитих людей, відомих всьому світові.

 Після їх перегляду відбулося жваве обговорення, у юнаків та дівчат виникло багато питань, молодь сміливо висловлювала свої думки та переконання…

  До уваги членів євро клубу була запропонована  інтерактивна виставка “Європа в особистостях”. 

 



Автор: юнацький
Дата створення: 2019-06-07 13:17:08
Версія для друку