Подарунок від академіка, заслуженого економіста України, нашого земляка Броніслава Панасюка

У цьому творі читачі відчувають подих минулого,

знайдуть відомості про окремих особистостей,

проаналізують результати наукових досліджень,

дізнаються як ми навчалися і як навчали інших,

що думали і як робили.

Б.Панасюк

Нещодавно зі столиці України від відомого академіка, професора, заслуженого економіста України Броніслава Панасюка колектив та читачі  районної книгозбірні  отримали подарунок - нову книгу «Вибрані твори. Т. 13».Це наукове видання  містить низку філософських, наукових, природничих, літературних, економічних і державних творів, які стверджують розбудову української державності. Подаються цікаві факти про великих українців Миколу Гоголя і Тараса Шевченка. «Саме Гоголь писав українцям, щоб вони вийшли з рабства, відновили свою історію і жили як народ європейської цивілізації, де письменник працював більшу частину свого життя. Він і пропонував як позбутися негативних нашарувань, якими покрита вся українська нація, її історія, культура і держаний устрій. Найперший засіб – це сміх, якого бояться всі».

      У цій книзі читач ознайомиться з глобальними змінами клімату та економіки – це і забруднення атмосфери парниковим ефектом, і про потепління на планеті Земля та як впливають кліматичні процеси на сільське господарство.

У другому розділі «Літературні твори» читач ознайомиться з новелою «Тайна саду» та історичним  нарисом  «У пастці Уланівського трикутника», в  якому розповідається про події Другої світової війни у 1941-19944рр.. Саме ця трагічна розповідь буде цікава всім, хто займається вивченням малої Батьківщини. Тоді в Уланові німецькими вояками було знищено 40 танків радянських військ.

Панасюк, Б. Вибрані твори. Т. 13. -К.: Аграр. наука, 2018. - 484 с.

Будуть цікавими і автобіографічні спогади про дитинство, жебрацьку працю селян та про студентські роки. Перечитуючи  спогади поринаєш в українські звичаї, традиції і, навіть,  нашу кухню. «Справді, солодощами я не часто ласував, дуже рідко з’являлась можливість купити не більше 100 г цукерок, як ми їх називали «подушечки», а ними треба ще й поділитися з товаришами чи домашніми. Наша Вінницька область вважалася цукровим Донбасом, мама все літо аж до пізньої осені працювала на бурякових плантаціях і ми їй допомагали, але цукру у нас було дуже мало, або зовсім не було, в сім’ї не практикували  чаювань, пили воду з криниці, свіже і кисле молоко, іноді маслянку. Вдома ми робили масло, воно було пахуче, але ми його ми не їли, а відносили на ринок, а нам залишалась маслянка».

Розділ 4 складається з рецензій на праці Броніслава Панасюка.

Якщо Вам буде цікаво дізнатися про  економічне сьогодення України та прогнози розвитку економіки в Україні, то   ця книга для Вас.

Директор КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» Зоя Попова щиро дякує за подаровану книгу  та надалі бажає творчої наснаги і нових книг. З нетерпінням чекаємо книги про Ваше рідне село Лозна.

 

 

 

 

 

 

 




Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-06-01 10:15:02
Версія для друку