Зустріч з опікунами/ піклувальниками дітей –сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування

23 травня  службою у справах дітей Хмільницької РДА  в  читальному залІ Хмільницької районної бібліотеки для дорослих  проведено робочу зустріч з з опікунами/ піклувальниками дітей –сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


          Спеціалісти Хмільницького районного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді  Сніжана Шевченко та  Ліана Сивак обговороли з учасниками зустрічі методи сімейного виховання.

         Про булінг, відповідальність за вчинення булінгу, ухилення від виконання, обов’язків з виховання дітей, вчинення домашнього насильства в сім’ї ознайомила присутніх Інна Шеремета - представник відділу Хмільницьке бюро правової допомоги Козятинського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги.

          Інформацію про оздоровлення дітей, виплату державної соціальної допомоги на підопічну дитину, порядок оформлення та виплати субсидій було надано спеціалістами управління соціальної та молодіжної політики райдержадміністрації  Іриною Григус та Валентиною Веремій.

          Начальник служби у справах дітей Оксана Костюк порушила питання про забезпечення  житлових  прав  дітей  вищезазначеної категорії, обов’язкове щорічне проходження медичного огляду опікунами та піклувальниками, дітьми-сиротами, дітьми, позбавленими батьківського піклування; виготовлення паспорту; забезпечення безпеки  дітей у літній період та інше.

Опікуни та піклувальники мали можливість отримати відповіді від представників вищезазначених структур на запитання, які їх цікавили.

На розгляд присутніх була представлена виставка - порада "Читаємо всією сім'єю" .

По закінченні  зустрічІ,  начальник  служби у справах  дітей  привітала всіх присутніх  з наступаючим Міжнародним днем захисту дітей, який  в Україні та по всьому світу відзначається  1 червня та  вручила солодощі  для  дітей.



Автор: читальний зал
Дата створення: 2019-05-23 16:44:48
Версія для друку