Ювілейна подія

Нещодавно у  селі Уланові відбулась  чудова подія. Відомий громадський діяч, журналіст, краєзнавець, агроном Євгеній Іванович Козюк, уродженець с.Чеснівки відзначив 80-річчя. Привітати ювіляра приїхали представники влади, помічник народного депутата України Петра  Юрчишина, поважні гості з Вінниччини, багато  земляків та  пошановувачів творчості Євгена Козюка.

Першими розпочали вітання перший заступник голови Хмільницької районної державної адміністрації  Павло Горбатюк, заступник голови районної ради Анатолій Войцещук та дружина заступника голови  Вінницької обласної державної адміністрації Олександра Крученюка – Світлана Крученюк. Побажавши ювіляру  міцного здоров’я, натхнення, добрим словом згадували роки діяльності Євгена Івановича не тільки на творчій ниві, але і  у житті району та рідного села. «Неспокійний, бо відчуває хвилювання й тривогу не тільки за долю своєї родини, але й за долю Батьківщини. Незручний. Бо ніколи не гнув спину перед вищими, завжди відверто відстоював свою думку. Вимогливий. Бо все життя працює як розумово, так і фізично і цього ж вимагає від інших. Патріот, бо любить свою Батьківщину всім серцем, усім єством». Саме такими словами завершив своє вітання Анатолій Войцещук.

     

 

 

Вітаючи Євгена Козюка, помічник народного депутата України Петра  Юрчишина Андрій Барабан, заступник директора АП НВП «Візит» Олег Загребельний відзначили  особистісні якості характеру ювіляра  − це завжди чітка громадянська позиція, чесність, щирість, відкритість. Також побажали автору багатьох чудових творів натхнення для продовження написання літературних трудів. Винуватцю події було вручено пам’ятні подарунки, а  дружині Надії  Германівній  квіти. 

Лунали вітання і гостей з Вінниччини. Це від заслуженого журналіста України, голови правління Вінницької обласної організації Національної спілки журналістів України, краєзнавця, прозаїка, публіциста Василя Паламарчука, від заслуженої журналістки України, відомої  вінницької  тележурналістки Ганни Секрет та улюбленого нашими земляками вінницького видавця Ігоря Балюка.  

Директор КЗ «Хмільницька районна бібліотека для дорослих» Зоя Попова щиро і зворушливо вітала Євгена Івановича з такою чудовою подією. Краєзнавець районної книгозбірні Оксана Михалиця  розповіла про знайомство з ювіляром  та про його творчість. Адже Євген Козюк  автор 13 книги, та 8 у співавторстві. 

І звісно, звучала поезія та пісні від поетеси, педагога, уродженки с. Уланова Світлани Гаврилової та директора Уланівського сільського Будинку культури, самодіяльного композитора Андрія Бахнюка, які виконували  авторські та українські пісні.

Слова великої шани і подяки звучали від дітей Євгена Козюка. Синівська вдячність звучала від  старшого сина  Олександра, доньки Олесі та Володимира. Згадували свої роки у батьківській хаті та про турботу про них. Бажали  головного −  здоров'я і плідної, творчої праці, життєвий курс тримати на сторічний ювілей, як мінімум, і ні роком менше.

Святкова подія відбулась у дружньому колі, теплій, домашній атмосфері.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-05-21 16:05:04
Версія для друку