Музей - місток між минулим і майбутнім.

«…Необхідно, щоб музеї  та суспільство працювали разом, в дусі творчості та інновацій ». Жак Перо, президент Міжнародної  ради  музеїв 

Напередодні Міжнародного дня музеїв,члени любительського об’єднання «Читацьке коло», що діє при Хмільницькій районній бібліотеці для дорослих, побували у  КЗ  «Історичний музей м. Хмільника»

.

 Це особливе місце в м.Хмільнику, де дбайливо зберігаються і примножуються усі надбання краю в експонатах, фотографіях, документах, пізнавально розкриваються значимі віхи історії, важливі дослідницькі теми, творча діяльність найактивніших учасників становлення і розвитку Хмільницького краю.

Історичний музей – місце, де зустрічаються сьогодення й минуле. Коли проходимо по його залах, то почуваємо, як дух минулих часів наповнює нас.

Ми  більше  дізналися  про історію  Хмільницького краю із найдавніших часів,  періоду Другої Світової війни, поринули в типовий  побут  Хмільниччини  минулого століття,  першими книгами про місто, видатними  діячами  Хмільницького краю.

Незабутні  і приємні враження залишилися від перегляду виставок робіт  члена Національної спілки майстрів народного мистецтва України  Дмитра Івановича  Власійчука та  Аліси Володимирівни Євстаф’євої.

Дякуємо Наталії  Пацанівській, директору  КЗ  «Історичний музей м. Хмільника»  та колективу за  теплу і гостинну зустріч.

Вітаємо із професійним святом -  Міжнародним днем музеїв! Зичимо успіхів у трудовій діяльності, поповнень музейних зібрань. Нехай у ваших оселях панують добробут та затишок, а сили та здоров’я ніколи не полишають вас.


  Музеї  - живі декорації тієї вистави, яка  називається життям.  Вони  потрібні  для духовної території душі, для того, щоб розуміти своє минуле, щоб бачити майбутнє через минуле, щоб орієнтуватися в суспільних процесах, які були. Це жива частка нашої історії, до якої можна в будь-який момент повернутися.

До нових зустрічей!



Автор: читальний зал
Дата створення: 2019-05-18 15:49:23
Версія для друку