Увага: нова книга краю

Хто б міг подумати, що маленьке село Крутнів стане поряд з селами –гігантами Хмільницького району?  Роз’яснення  полягає у тому, що і Крутнів має свою історію, яка нещодавно вийшла з друку. Написав  її Микола Васильович Панасюк, який народився і виріс у цьому маленькому подільському селі. Коли автор був ще маленьким, батьки розповідали йому про минуле села. Батько наголошував не забувати своє коріння і передати нащадкам історію Крутніва.

У цій книзі є все: і стародруки, і спогади, і архівні дані, і розповіді старожилів та   найголовніше  виконаний батьківський заповіт, відтворив і написав  та передав  історію села майбутньому поколінню. У передмові Анатолій Венгрук, головний редактор тижневика «Моряк України», наш земляк  зазначив: «Та найбільша шана Миколі Васильовичу за щирі спогади земляків. Він знає про них усе, прізвиська, звички, та подає лише  сильні сторони. Вражає, як берегли село, встановлювали пости, нічні патрулі у важкі часи.  А як провчали злодіїв – водили по селу і паскудили. На збори села  у старі часи допускалися лише чоловіки. Якщо у хаті не було чоловіка, то міг бути присутній син, старший за 10 років, а не було у сімї чоловічого роду та на зборах могла бути присутня жінка, але вона немала  права голосу».

Книга «Крутнівські небосхили» Миколи Панасюка   пахне чорноземом, запашними травами і древніми гранітами.

Ознайомитись з книгою Ви зможете у районній книгозбірні  на абонементі  та  в читальному  залі. Запрошуємо Вас полинути у Крутнівську минувшину та сьогодення.



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-04-26 11:42:23
Версія для друку