Щойно з друку

…і кожне слово тихе й молитовне

М.Василенко

  Це  нова книга віршів Світлани Гаврилової «І серця сповідь нелегка», присвячена родині − чоловікові Леоніду Євгеновичу, синам Ігорю та Олексію.

    

У цю збірку увійшла поезія, яка хвилює авторку. Це поезія правди, любові, болю і сподівань. У передмові Любов Юрчишина зазначила: «Щоб повірили, щоб зачіпило, потрібно писати правдою. А вона стопроцентна у творах Світлани Гаврилової.

Нехай кожен, хто читає її твори, знаходить свій меседж. Який?... у кожного він свій – хтось знаходить його у конкретних словах, уривках, цитатах, а хтось – між рядків, для когось – це поле для роздумів, а комусь – політ до безкінечності».

З великою любов’ю,   незвичайною ніжністю  пише про рідну землю, про Україну та про історичні події  минулого. Для романтиків тут кожний відкриє вічне і нове – кохання. Знайдуться вірші  для одних насолода поетичного слова, для  інших – сповідь перед земляками.

Вже й осінь поспішила холодами,

А серцю так не хочеться зими,

Дерева наїжачились голками,

І тихо так свої гойдають сни.

Авторка хоче зробити світ кращим, повернутись хоч у снах де «закопана пуповина», куди тягне завжди –  у дитинство переплетене з радістю і сумом.

Коли роки, як жито у покосах,

А вітер припадає до стерні,

То постає моє дитинство босе,

І лілії, що плили по воді.

 

Вже й ноги холодила конюшина,

І сирістю тягнуло із води…

Ах, хоч  би раз у ту бідову днину,

Де юності  оставлені сліди..  …

  Ця збірка про те, чим живе поетеса, що не дає право на спокій, це те що ми називаємо життя. Ось, як сама авторка говорить:

А я навчилась просто жити:

пером відводити біду,

Синів достойними ростити

Та не топтати лободу.

Запрошуємо всіх  любителів поетичного слова  та тих, хто цікавиться  творчістю Світлани Гаврилової у району книгозбірню, щоб долучитись до знайомства з  книгою «І серця сповідь нелегка».

Колектив районної книгозбірні щиро вітає Світлану Гаврилову  з новою книгою «І серця сповідь нелегка» та бажає і надалі творчого натхнення і нових, нових книг. 



Автор: Краєзнавець
Дата створення: 2019-04-23 15:53:46
Версія для друку